Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

Avven zavzeli poln OrtoBar

1/76
Žurnal24 main
V torek, 26. aprila, je na legendarnem Orto festu nastopila glasbena skupina Avven, ki je svoj koncert izkoristili za predstavitev svojega novega albuma, ki nosi ime Kastalija. Več pa v fotogaleriji ...

Že ob samem prihodu na prizorišče, sem dobil občutek, da nas čaka res dobro vzdušje in bo koncert bolj kot ne razprodan, kar je povsem neobičajno za torkove večere v Ortu.

Koncert se je začel ob 22.30 uri in ob vstopu prvih članov benda v prireditveni prostor je publika ponorela... Avven! Avven! Avven! Avven! Avven! To so bili prvi vzkliki nabito polne dvorane Orto kluba, ko so se odprla vrata in so se prikazali prvi člani benda, ki so se nekako le razporedili na dokaj majhen oder. Dvorana je bila napolnjena skoraj do zadnjega kotička, pivo je teklo, v zraku je bilo čutiti polno pričakovanj in začel se je koncert ...

Že z prvo pesmijo so razvneli občinstvo in ta tempo so samo še stopnjevali iz komada v komad. Le kako ne…predstavljajte si oder z mnogo številčno zasedbo (kitara, kitara, bas, bobni, klaviature, violina, flavta in seveda še gostja na vokalih, Tino Kic, pevko skupine Infidia). Sodelovanje skupine z množico in množica z njimi je bilo izjemno, udarni in mirni komadi, s pridihom flavte in violine, dodatkom irskih taktov in še in še, tako je zgledal koncert Avvenov v Orto Baru. Tokrat bi lahko rekel, da so Avveni poskrbeli, da  se ni tresel samo Orto Bar ampak tudi njegova okolica, saj ko je množica poskakovala, je metalo v zrak vse, kar ni bilo prilepljeno in pribito na tla. Feedback udeležencev je bil nenormalen, že dolgo nisem videl česa takega, niti pri naših bolj poznanih bendih, toliko pozitivne energije, da so bili vsi kar nekako v neki ekstazi. Po preigrani set listi 18-ih komadov, so obiskovalci hoteli še in še, tako da so nam Avveni postregli še z bisom in na vrhuncu večera zaključili svoj koncert.

S spraševanjem udeležencev koncerta sem dobil tudi odzive, zakaj so Avveni tisto, kar si želijo? Večinoma sem dobil odgovore, ker so nekaj drugačnega, posebnega, boljšega in imajo stil, so skupina na poti, ki pelje samo do vrha, ter da so že vsi zelo naveličani slovenske glasbene scene kjer je vse enako in se samo še kvari. Verjamem, da bomo Avven še videli in slišali, saj so po mojem mnenju res na pravi poti in si zaslužijo pozornost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.