Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Bafte: Največ nominacij ameriškim filmom

bafte Reuters
Med nominacijami za letošnje bafte prevladujejo ameriški filmi. Največ nominacij prejeli Lincoln, PIjevo življenje, Skyfall in Argo.

Znane so nominacije za bafte. Zmagovalce britanskih oskarjev bodo razglasili 10. februarja, in sicer že sedmič zapored v londonski operi. Prireditev bo vodil Stephen Fry.

Za najboljši film so si letošnje nominacije prislužili filmi Argo, Nesrečniki, Pijevo življenje, Lincoln in 00:30 - Tajna operacija.

Zadnji film o Jamesu Bondu Skyfall si je prislužil osem nominacij, med njimi za najboljši film ter najboljšo moško in žensko stransko vlogo. Skyfall se bo s še štirimi filmi – The Best Exotic Marigold Hotel, Ana Karenina, Nesrečniki in Sedem psihopatov – potegoval za najboljši britanski film.

Za kipec za režijo se bodo potegovali Michael Haneke (Ljubezen), Ben Affleck (Argo), Quentin Tarantino (Django brez okovov), Ang Lee (Pijevo življenje) in Kathryn Bigelow (00:30 - Tajna operacija).

Za stransko žensko in glavno moško vlogo v muziklu Nesrečniki sta nominirana Anne Hathaway in Hugh Jackman, za glavno žensko vlogo se poteguje Helen Mirren v Hitchcocku. Med igralkami se bodo za glavno žensko vlogo potegovale še Emmanuelle Riva (Ljubezen), Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook), Jessica Chastain (00:30 - Tajna operacija) in Marion Cotillard (Rust and Bone), za stransko žensko vlogo pa Amy Adams (Gospodar), Helen Hunt (Seanse), Judi Dench (Skyfall), Sally Field (Lincoln) in Marion Cotillard (Rust and Bone).

Za glavno moško vlogo so nominirani še Ben Affleck (Argo), Bradley Cooper (Silver Linings Playbook), Daniel Day-Lewis (Lincoln) in Joaquin Phoenix (Gospodar), za stransko pa Alan Arkin (Argo), Christoph Waltz (Django brez okovov), Javier Bardem (Skyfall), Philip Seymour Hoffman (Gospodar) in Tommy Lee Jones (Lincoln).

Več o nominacijah si lahko preberete na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.