Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Balkan Beat Box v Kinu Šiška

Balkan Beat Box v Kinu Šiška
1/28
Žurnal24 main
V sredo, 31. marca, se je pod okriljem Druge Godbe v Kinu Šiška predstavil multikulturni glasbeni vihar Balkan Beat Box.
Fotografije iz koncerta si oglejte TUKAJ.

Trojec glasbenikov različnih vplivov je v večletnem sodelovanju skupaj ustvaril zlitje funka, elektronike, dancehalla in duba, čezenj pa položil debelo plast slovanskih rogov, tradicionalne judovske, balkansko-romske ter bolgarske ritmike in melodike. S to držo je sinoči, skupaj s spremljevalnimi glasbeniki, brez usmiljenja napadel plesne predispozicije dvorane Kina Šiške in jih do konca dogodka popolnoma razživel.

Prva postava zasedbe, hiperaktiven MC Tomer Josef, je občinstvo celoten koncert zavzeto vzpodbujal k sodelovanju, bodisi k petju, kričanju v imenu svetovnega miru bodisi k ploskanju. S širokim nasmeškom, subtilnim odpenjanjem gumbov na srajci ter pomenljivim mežikanjem je vestno je skrbel tudi za zadovoljstvo deklet v prvih vrstah.

Večina odigranega je bila z lani izdane plošče Blue Eyed Black Boy, delno posnete v Beogradu, ki med peresi kritikov ni dosegla tolikšnega odobravanja kot prva dva albuma. Višek večera je bila predelava pesmi Bulgarian Chicks z njihovega prvega albuma, postrežena kot zadnja v bisu. Med izvedbo je izraelski saksofonist Ori Kaplan na oder potegnil dve deklici, kmalu pa je nanj priplesalo okoli 25 ljudi. Z nekaj težavami je varnostniku le uspelo ostale zadržati stopnico nižje, čeprav mu je Tomer namignil, naj jih spusti zraven.

Četudi je občinstvo glasno uživalo in se je prostor dodobra naplesal, je bilo v nastopu čutiti nekaj rutine v nagovarjanju občinstva, ki ga je kasnejše preklikavanje po Youtube kanalu le potrdilo. Sem in tja so zmotili tudi delno prednasneti inštrumenti, s katerimi je upravljal Tamir Muskat za tolkali, ki sicer redno sodeluje s člani zasedbe Gogol Bordello. Navkljub omenjenemu je obisk njihovega nastopa močno priporočljiv.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.