Magazin > Film & Glasba & TV
68 ogledov

Balkanski kavbojci med lestenci

Magnifico Balcountry Quartet v etno klubu Zlati Zob
1/30
Žurnal24 main
V petek, 25. 3., je ljubljanski Zlati zob zaživel v ritmih Divjega zahoda z Magnifico Balcountry Quartetom.
Koncertne fotografije si poglejte TUKAJ.

S polurno zamudo so oder manjše dvorane etno kluba Zlati zob zasedli člani Magnifico Balcountry Quarteta. Do zadnjega stola zaseden prostor je kvartet glasbenikov popeljal v svet jazz country fuzije, oplemenitene s podtonom balkanskih vložkov. Dobro uro in pol dolg koncert so pospremili vložki Magnificove hitre poezije, "osebnoizpovedne lirike", v kateri je predstavil tako del svojega, šaljivo poimenovanega, feminističnega opusa, kot nekaj domiselnih besednih iger domoljubne narave ter nam mimogrede zaželel še srečno novo leto.

Enmu posije,
enmu se stemni.
Eden serje,
en pa sam prdi.
Enga dvigne,
enga spusti,
enim je ful dobr,
enim pa pač ni.


Za  nastanek Balcountry Quarteta je delo kriv Val 202, ki je pred nekaj leti pevca povabil k sodelovanju ob 75-letnici skladatelja Jureta Robežnika. Za dogodek je priredil njegovo popevko Ti si moja ljubezen, ta pa ga je zvabila v nadaljnje odkrivanje dežele zaprašenih verand in kotalečih se bal sena kavbojskih sončnih zahodov.

Ljubitelj statistike
Med povezovalnimi nagovori nam je dal Magnifico, redni obiskovalec spletnega portala Statističnega urada, vedeti, da trenutno med približno stoglavim občinstvom sedi okoli petnajst homoseksualcev, petindvajset čefurjev in štirideset alkoholikov. Povedal nam je tudi zgodbo o mični sosedi, muzi besedila o fatalni Silviji, ki je pred nekaj desetletji v takrat osemletnem dečku zanetila prvo iskrico spolne radovednosti.

Robert Pešut, ki je, mimogrede, nekaj časa preživel v norišnici, ker je oklofutal nadrejenega med služenjem vojaškega roka, v drugi polovici koncerta sicer malo pozabil na recitirano besedo. Z iztegnjenim jezikom je vidno vživet v svojo glasbo dodobra razživel zlatozobovsko publiko, vrhunec večera pa je zakoličila Samo ljubezen.

Prijeten večer je postregel z nizom posnetkov iz albuma Srečno in dodal še nekaj starejših, preoblečenih uspešnic. Vrnitev na oder pa je sklenil še s trojico pesmi in na koncu s skladbo The Land of Champions.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.