Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Baraba z bronastim srcem

Steve Carell še nikoli ni zaigral barabe, snemanje animiranega filma pa ga je z
1/15
Žurnal24 main
Steve Carell se je preizkusil v vlogi barabe Gruja, ki se odloči, da ukrade Luno. Igralec je bil nad snemanjem filma Jaz, baraba, ki prihaja v kinematografe naslednji teden, navdušen.

Kaj vas je pritegnilo k projektu?
Prebral sem scenarij in pomislil, da je odličen. Privlačila me je ideja, da je risanka Despicable Me (Jaz, baraba) malo drugačna kot druge risanke. Je zelo sladka, vendar ne prav prijazna. Pritegnila sta me tako scenarij kot ton. Nato so mi pokazali še nekaj animacij in pomislil sem, da so tako drugačne in lepe.

Kako gledate na svoj lik, barabo Gruja?
Vidim ga kot nekoga, ki je na površini neprijazen, neizprosen in ima pred seboj le en cilj, kasneje pa se, ko mu predstavijo majhne otroke, spremeni in postane skrben. Je baraba z bronastim srcem.

Vam ta sprememba osebnosti ugaja?
Da, Gru, ki najde veselje v starševstvu, mi je všeč. Je zelo prikupno.

V sinhronizirani različici je vlogo Gruja odigral Aljoša Koltak, glasove pa so posodili še Klemen Slakonja, Primož Forte, Kaya Kamenarič in drugi.

Kako vam je pri njem uspelo ustvariti edinstven glas?
Začel sem z naglasom. Nisem hotel, da bi bil preveč izrazit ali da bi se takoj slišalo, od kod je. Mora biti malo igriv.

Še nikoli prej niste igrali barabe.
Res ne, vendar je bilo zabavno.

Zakaj je tako zabavno biti baraba?
Mogoče zato, ker nisi baraba v resničnem življenju. Za igralca pa je vedno izziv biti nekdo, kar nisi. Mislim, da bi si vsakdo želel kdaj zaigrati barabo.

V filmu se pojavi še ena baraba, Vectorju je svoj glas posodil Jason Segel, ki je Grujev nasprotnik.
Da, Jason je pri tem liku opravil odlično delo. Njegovega glasu pri Vectorju sploh ne prepoznam.

Kako bi opisali Grujev odnos z materjo?
Je srce parajoče. Kot vedno se suka okoli tega, da si sin prizadeva ustreči svojim staršem, ti pa vedno pričakujejo več in nikoli niso resnično zadovoljni z njim.

Tri majhne deklice imajo zagotovo vpliv na Gruja.
Imajo, in ko ga enkrat imajo, se vsi njegovi drugi odnosi spremenijo.

V čem ste uživali pri tej animaciji?
Užival sem pri tem, kako spontano je bilo vse. Lahko preizkusiš vse, kar si želiš, nič ni prepovedanega.


Ali tako veliko improvizirate?
Najprej smo posneli, kot je v scenariju, potem pa improvizirali. Če sem odkrit, ko imate v ekipi tako nadarjene igralce, kot sta Jason Segel in Russell Brand, se raje ustrelite v nogo, če jim ne dovolite igrati, ker so odlični in pravi improvizatorji.

Fotografije in napovednik filma si oglejte v zavihkih Galerija in Video.

Kakšen se vam zdi film v celoti?
Je zelo umetniški, atmosferski in bogat. Je eden od filmov, kjer je direktor fotografije z osvetljavo in pravo atmosfero opravil res odlično delo.

Bodo v filmu uživali tako otroci kot odrasli?
Da, ker je zgodba nedolžna in prijazna. Filma Jaz, baraba nikoli nisem videl kot risanko za otroke, temveč kot zgodbo o liku in njegovem življenju. Užival sem, ko sem ga gledal s svojimi otroki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.