Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Batman premagal Spidermana

V letu 2008 smo si lahko na velikih platnih ogledali zadnjo dokončano vlogo Heat Žurnal24 main
V tekmi za najuspešnejši prvi konec tedna v kinematografih je zmagal Batman, saj je presegel prejšnega rekorderja Spidermana. Uspešna tudi Mamma Mia!

Nov Batmanov film Vitez teme je ta konec tedna dominiral v ameriških kinematografih in v pičlih treh dneh zaslužil neverjetnih 155 milijonov dolarjev. S tem je podrl prejšnjo rekordno vsoto 151 milijonov dolarjev, kolikor je leta 2007 zaslužil tretji Spidermanov film.

Da gre za res neverjetno številko, dokazuje dejstvo, da so vsi filmi, ki so se ta konec tedna vrteli v ameriških kinematografih, skupaj zaslužili 253 milijonov dolarjev. Tudi ta vsota je postala rekord, saj so pred tem ameriški kinematografi v enem vikendu skupaj zaslužili 218 milijonov. Ta rekord je pripadal filmom, ki so se vrteli med 7. in 9. julijem leta 2006, na čelu pa je bil takrat drugi del Piratov s Karibov.

Vitez teme pa uspešnega začetka ni doživel samo v ZDA. V Avstraliji, domovini preminulega Heatha Ledgerja, ki v filmu nastopa kot Joker, je film zaslužil 13,1 milijona dolarjev. To je največja vsota, ki jo je v Avstraliji prvi konec tedna zaslužil film o superjunaku.

Poleg Viteza teme je na ameriška velika platna ta konec tedna prišel tudi nov film Meryl Streep in Colina Firtha z naslovom Mamma Mia!, ki je zaslužil 27 milijonov dolarjev. Čeprav ta vsota ni primerljiva z Batmanovim zaslužkom, pa je prav tako neke vrste rekord. Po besedah distributerja naj bi namreč film Mamma Mia! presegel rekord za najuspešnejši muzikal v prvem vikendu predvajanja. Za primerjavo, muzikal Chicago, ki je dominiral leta 2002 in pobral tudi ogromno nagrad, je prvi konec tedna zaslužil borih osem milijonov dolarjev. Sweeney Todd: Hudičev brivec, uspešnica lanskega leta, v kateri je glavno vlogo odigral vedno dobičkonosni Johnny Depp, pa je prvi konec tedna zaslužil devet milijonov dolarjev.

Čeprav denar ni vedno vse, pa v ameriškem svetu filma in zabave še vedno vlada. Produkcija Viteza teme je producente stala 180 milijonov dolarjev, kar pomeni, da so se stroški produkcije povrnili že prvi konec tedna. Zaradi takšnega uspeha pa si lahko v prihodnosti obetamo še več filmov o Batmanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.