Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Beatle je potolkla Rihanna

Po letih pogajanja so The Beatles končno izšli na Applovi aplikaciji iTunes. (Fo Žurnal24 main
The Beatles na iTunes. Kljub velikemu pompu je prodaja skladb povprečna.

Legendarna britanska zasedba The Beatles je v prvem tednu izida na iTunes prodala več kot dva milijona pesmi in 450 tisoč albumov, poroča Reuters.

2 milijona pesmi so v prvem tednu izida na iTunes prodali The Beatles.

Od 13 izdanih albumov Beatlov je postal Abbey Road v ZDA najbolje prodajani album prejšnjega tedna, v iTunesovi spletni trgovini iTunes pa šesti najbolje prodajani. Na ameriški glasbeni lestvici iTunes se je The Beatles Box Set uvrstil na 10. mesto, najbolje prodajani digitalni singel zasedbe pa je postal Here Comes the Sun, a se ni uvrstil med deset najbolje prodajanih prejšnjega tedna. 

Legende brez i-presežkov

Katalog zasedbe je po letih pogajanja med prvim možem Appla Stevom Jobsom, menedžersko družbo Beatlov in glasbeno založbo EMI na iTunesu od 16. 
novembra.

Njihov debi je Billboard primerjal z drugimi bendi, ki so se leta upirali pridružitvi digitalne glasbene revolucije. Ko so to končno naredili (kot Led Zeppelin leta 2007, ki so prvi teden prodali 47 tisoč albumov in 300 tisoč pesmi), pa se je izkazalo, da oboževalci ne čakajo v vrsti, da bi kupili njihovo glasbo. Prejšnji teden se je na iTunes sicer najbolje prodajal Rihannin novi album Loud.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.