Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Berlinale odpirata brata Coen

Lani je zlatega medveda za najboljši film Berlinala prejel turško-nemški film Ba
1/19
Žurnal24 main
V Berlinu se je začel 61. mednarodni filmski festival, ki ga je odprl vestern Pravi pogum v režiji Ethana in Joela Coena. Premiere so se udeležili še igralci Jeff Bridges, Josh Brolin in Hailee Steinfeld.

Na letošnji izdaji Berlinala, ki se bo sklenila 20. februarja, bo prikazanih okrog 400 filmov iz 58 držav. Med 16 filmi, ki se bodo v glavnem tekmovalnem programu potegovali za zlate in srebrne medvede, jih bo kar 13 doživelo svetovno premiero.

V glavni tekmovalni program so vključeni filmi iz Turčije, Izraela, Velike Britanije, Nemčije, Francije in ZDA. Častnega zlatega medveda bodo letos podelili nemškemu igralcu Arminu Mueller-Stahlu, retrospektiva pa bo posvečena švedskemu cineastu Ingmarju Bergmanu, ki je umrl leta 2007. Bergman je v svoji karieri prejel vse pomembne filmske nagrade, tudi zlatega medveda za film Divje jagode leta 1958.

Slovenski filmski center bo letos v Berlinu ohranil sejemski prostor v stavbi Martin Gropius Bau, kjer bo ponujal informacije o slovenskem filmu. Slovenski film se bo poleg tega šestič predstavil na skupnem prizorišču s Čehi in Slovaki pod skupno znamko CEC – Central European Cinema.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.