Magazin > Film & Glasba & TV
14762 ogledov

Besede Roka Ferengje se od pojasnila TV SLO razlikujejo

rok ferengja Anže Petkovšek
Pevčevo pojasnilo se od pojasnila, ki ga je objavil MMC, razlikuje.

Na festivalu Popevka 2021 je največ glasov na telefonskem glasovanju dobila Raiven in tako postala prejemnica velike nagrade občinstva. Zmagala je s skladbo Volkovi.

Na festivalu bi se moral s pesmijo Pomladni večer moral predstaviti tudi Rok Ferengja, a so v soboto na Facebook strani Rok Ferengja & Rok"n"Band sporočili: "S težkim srcem vam sporočamo vest, da se današnje Slovenske popevke na žalost ne bomo mogli udeležiti, saj je v našem glasbenem kolektivu prišlo do stika z osebo, okuženo s Covidom 19. Kljub temu da zaenkrat vsi ostajamo zdravi, smo se odločili, da ne želimo ogrožati ostalih nastopajočih in ekipe, ki stoji za celotno prireditvijo, saj verjamemo v skupno dobro. Najlepše se zahvaljujemo za vašo podporo in se veselimo priložnosti, ki so še pred nami. Vsem ostalim nastopajočim pa želimo veliko sreče na današnjem dogodku.“

Razvedrilni program TV SLO pa je za MMC povedal, da so eno od skladb diskvalificirali. "Rok Ferengja, ki je bil tudi uvrščen med nastopajoče, se ni predstavil. Kot so pojasnili v uredništvu Razvedrilnega programa TV SLO, je bila na predlog izborne strokovne komisije Popevke 2021 sprejeta odločitev, da se iz tekmovalnega programa festivala Popevka izloči ena od skladb, saj se je po naknadnem preverjanju ugotovilo, da za sodelovanje na festivalu Popevka 2021 ni izpolnjevala vseh zahtevanih pogojev," so zapisali na portalu MMC.

Na RTVS smo že naslovili vprašanje o tem, katerih pogojev pesem ni izpolnjevala.

Komentarjev 4
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:52 13.september 2021.

    Od kar po rtv hara Janez & co še muzika ne gre več skupaj. Sam bog in Janez vesta kaj je zaj_bal Ferengija. Ga je mogoče kje javno okrcal?

  • bogdan76 10:09 13.september 2021.

    jenadelu žvižgač Gale ob pomoči Miše.

  • Plavi-mil 09:29 13.september 2021.

    Ne moreš verjeti koliko so pokvarjeni, laž na laž, sramota za , kako se že imenujejo " nacionalna RTV" ne za "nacionalno, za privat levnuharsko TV.