Magazin > Film & Glasba & TV
73 ogledov

Beyonce odšla kot zmagovalka

Beyonce Profimedias
Beyonce je na podelitvi MTV nagrad osvojila šest kipcev in tako po številu nagrad prehitela Madonno. Nagrado za življenjsko delo je dobila Rihanna, največje razočaranje pa je bila Britney Spears.

Beyonce je bila nominirana enajstkrat, domov pa je odnesla kar šest nagrad. Osvojila je nagrado za video leta za skladbo Formation, s Hold Up pa je osvojila nagrado za najboljši ženski video. S skladbo Formation je pobrala še tri nagrade, med drugim za montažo, pobrala pa tudi nagrado za prelomni video, ki prehaja v daljšo formo, za album Lemonade. Skupaj ima tako Beyonce že 25 nagrad, kar je pet več od Madonne, ki je do sedaj veljala za najuspešnejšo. 

Nagrado za video Vanguard, ki je neke vrste nagrada za življenjsko delo, je dobila Rihanna, nagrado za najboljši hip hop video Drake za Hotline Bling, nagrado za najboljši moški video Calvin Harris za This is What You Came For, nagrado za najboljšega novega umetnika pa rock skupina DNCE.

V štirih kategorijah je bil nominiran januarja preminuli glasbenik David Bowie, pripadla mu je nagrada MTV za umetniško režijo albuma Blackstar. Nagrado za sodelovanje sta dobila Fifth Harmony s Ty Dolla $ign za Work from Home, nagrado za vizualne učinke pa skupina Coldplay za Up&Up.

Po desetih letih se je vrnila Britney Spears, ki je nastopila s pesmijo iz svojega novega albuma Glory skupaj z G-Easy. Pevka si albuma in pesmi ni upala predstaviti v živo, zato je pesem Make Me odpela na playback in razičarala občinstvo. 

Ob tem, da na odru ni bilo uradnega voditelja ali voditeljice podelitve, so izstopali ameriški olimpijci na čelu s plavalcem Michaelom Phelpsom, ki so podeljevali nagrade. 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.