Magazin > Film & Glasba & TV
49 ogledov

BFF: Načrti so ambiciozni

Tanja Ribič Branko Đurić - Đuro Nik Rovan
Pri BFF bosta imela pomembno vlogo tudi Tanja Ribič in Branko Đurić - Đuro.

Bled bo med 17. in 21. junijem prvič gostil mednarodni filmski festival Bled Film Festival (BFF), ki se bo, kot pravijo organizatorji, od drugih festivalov razlikoval po svoji ekološki usmerjenosti, prikazoval pa bo "kakovostne filme, ki bodo našli hitro pot do gledalcev".

Ustanovitelja festivala Marko Gajić in Danijel Utješanović imata velike ambicije, saj želita iz BFF narediti prepoznaven svetovni festival. O proračunu za zdaj ne želita govoriti, čeprav bodo poskušali dobiti tudi evropska sredstva.


Program bodo sestavljali dokumentarni filmi na temo ekologije, zlasti vode, ki bodo zavzeli 20 ur programa, in igrani filmi, od katerih jih bo 12 v tekmovalnem sporedu, nekaj pa v posebnih projekcijah. O najboljših filmih bo odločala tričlanska mednarodna žirija, ki še ni sestavljena v celoti, prav tako ne program, je pa, kot nam je zaupal direktor BFF Branko Đurić - Đuro, znano, da bodo podeljevali nagrade (wishing bell) za najboljši igrani in dokumentarni film, najboljšega režiserja, igralca in igralko ter najboljši scenarij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.