Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Bi bil Bradley Cooper dober hudič?

Se bo Bradley lahko otresel vzdevka lepotec in se prelevil v satana? (Foto: EPA) Žurnal24 main
Igralec Bradley Cooper, ki je preboj doživel s filmom Prekrokana noč, se dogovarja za vlogo satana v filmu Paradise Lost (Izgubljeni raj). Pa se Bradley lahko primerja z ostalimi filmskimi hudiči?

Alex Proyas, režiser kultnega filma Vran, bo na velika platna prenesel pesem Johna Miltona Izgubljeni raj. Epska pesnitev, ki je nastala v 17. stoletju, nas popelje v fantazijski svet boja med dobrim (predstavljajo ga Bog in njegovi vojščaki angeli) in zlim (poosebljenje tega je satan). Proyas pa si želi vse to posneti v 3D tehnologiji.

 

Za filmsko verzijo Izgubljenega raja je izvedel tudi Bradley Cooper, ki si zelo želi sodelovati pri projektu. Mnogim filmskim poznavalcem se 36-letni igralec ne zdi najboljša izbira za upodobitev satana, saj ga občinstvo pozna kot lepotca in ne kot zlobneža. Zato smo se ozrli v preteklost in si pogledali nekaj najboljših filmskih hudičev. Bi se Bradley lahko primerjal z njimi?

 

Peter Stormare, Constantine (2005)

 

Peter Stormare je kot satan v filmu Constantine pustil nepozaben pečat. Odlično se je odrezala tudi Tilda Swinton.

 

Al Pacino, Hudičev advokat (1997)

Še en film, v katerem Keanu Reeves zre satanu v oči. Al Pacino je v lik Johna Miltona vnesel energijo, ki se je še danes z veseljem naužijemo.

 

Robert De Niro, Srce angela (1987)

Srce angela je vrhunska kombinacija trilerja, filma noir, gotske grozljivke in tragedije. V njem so se odlično odrezali Robert De Niro, Mickey Rourke in Lisa Bonet.

 

Jack Nicholson, Čarovnice iz Eastwicka (1987)

Jack Nicholson se bo v zgodovino zagotovo zapisal kot najmanj zastrašujoči satan, ki je glavo zmešal Cher, Michelle Pfeiffer in Susan Sarandon.

 

Randy Newman's Faust (1993)

Muzikal, ki ga je ustvaril ameriški skladatelj Randy Newman, temelji na zgodbi o Faustu, nekatere elemente pa si je sposodil tudi pri Goetheju in Miltonovem Izgubljenem raju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.