Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Bi odpotovali v Damask?

V Damask Peter Uhan, SNG Drama Ljubljana
Bi šli nekam, kjer še niste bili? Vlak za dramsko trilogijo V Damask odpelje ob 19. uri iz Stare dvorane Slovenskega narodnega gledališča Maribor, kjer bo drama gostovala na Borštnikovem srečanju.

Glavni junak Strindbergove dramske trilogije V Damask, ki je bila napisana med letoma 1898 in 1901, je avtorjev alter ego. Imenuje se Neznanec (Igor Samobor) in odpravil se je na pot spoznanja. Ta pot ga vodi skozi konkretne prostore in soočanja z drugimi ljudmi, pa tudi skozi sanjske pokrajine in soočanja s samim seboj. Postaje na njegovem romarskem potovanju skozi življenje zaznamujeta iskanje in beg: iskanje ljubezni in obenem nenehno bežanje od nje, iskanje boga in obenem zanikanje boga, iskanje smisla in bistva in nenehen dvom o smislu in bistvu.

Magistralna epopeja Augusta Strindberga o človekovem notranjem trpljenju, ki spremlja to iskanje, in o nemožnosti odrešitve, ki je tako oblikovno kot problemsko bistveno zaznamovala vso poznejšo moderno dramatiko, predstavlja zaradi svoje obsežnosti in kompleksnosti še danes velik uprizoritveni izziv.

Cena vozovnice je od 12 do 22 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.