Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Bi si upali v Sobico na vrhu stopnišča?

Sobica na vrhu stopnišča kanadske dramatičarke Carole Fréchette izpostavi neskla Žurnal24 main
V srhljivo Sobico na vrhu stopnišča lahko po premieri prejšnji teden danes pokukate tudi vi, in sicer nocoj ob 20. uri v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica.
Drama Sobica na vrhu stopnišča, s katero bo kanadska dramatičarka Carole Fréchette prvič predstavljena slovenskemu občinstvu, je bila uvrščena med pet nominirancev za pariško nagrado grand prix de littérature dramatique 2009.

Hiša, ki ima razsežnosti gradu, ponuja razkošje in sijaj, "princesin" novi dom vabi v številne, različno opremljene sobe, le v sobico na vrhu malega, skrivnega stopnišča vstop ni dovoljen nikomur. Vendar tisto, kar je prepovedano, privlači, zato ob moževi odsotnosti radovednost mlado ženo popolnoma prevzame …

Sodobna dramska različica pravljice o Sinjebradcu je zgodba o ženski, ki doživi pravo pravljico, toda ne prav srečno. Njena sreča je daleč od bogastva in zunanje lepote.

Za psihološki triler, ki ga je režiral Jaka Andrej Vojevec, boste danes odšteli 14 evrov za balkon in 18 za parter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.