Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Bieber veliki zmagovalec

Justin Bieber z mamo
1/8
Reuters
Največji zmagovalec ameriških glasbenih nagrad je pevec Justin Bieber.

V nedeljo zvečer so v Los Angelesu podelili nagrade American Music Awards. Nagrade, ki jih podeljujejo najbolj priljubljenim glasbenikom in za najboljše albume v letošnjem letu, so letos podelili štiridesetič. Letos so dodali novo kategorijo, in sicer elektronska plesna glasba.

Največji zmagovalec večera je bil Justin Bieber, ki je bil nominiran v treh kategorijah in v vseh zmagal. Nagrado je prejel za izvajalca leta, za priljubljenega pop/rock moškega izvajalca ter za pop/rock album Believe.

Pevka Nicki Minaj je osvojila dve nagradi - za rap/hip hop izvajalca in za rap/hip hop album Pink Friday: Roman Reloaded, pevka Rihanna pa je bila nominirana v kar štirih kategorijah, a je domov odnesla le eno nagrado, in sicer za soul/R&B album.

Najboljša pop/rock ženska izvajalka je Katy Perry, najboljša pop/rock skupina pa Maroon 5. Med moškimi country pevci je slavil Luke Bryan, med ženskimi pa Taylor Swift. Najboljša country skupina je Lady Antebellum, najboljši country album pa Blown Away Carrie Underwood.

Med najboljšimi soul/R&B moškimi izvajalci je Usher, med ženskimi pa Beyoncé. Najboljši alternativni izvajalec je skupina Linkin Park, najboljša sodobna izvajalka Adele, sodobni navdihujoč izvajalec pa TobyMac. Med latino izvajalkami je najboljša Shakira, David Guetta pa je najboljši izvajalec elektronske plesne glasbe. Nagrada za novinko leta je šla v roke Carly Rae Jepsen.

Na podelitvi je enajstkratni dobitnik AMA Stevie Wonder pripravil glasbeno spremljavo za posebno počastitev ustanovitelja nagrad Dicka Clarka. Glasbeni producent in televizijska osebnost Clark je umrl aprila letos v starosti 82 let.

Prireditev sta sicer najbolj popestrila korejski raper PSY in MC Hammer s skupno izvedbo PSY-jeve trenutno zelo popularne pesmi Gangnam Style, nato pa še MC Hammerjeve Too Legit to Quit.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.