Magazin > Film & Glasba & TV
7 ogledov

Bijelo dugme? Nikoli več!

12. decembra bo na Gospodarskem razstavišču nastopil edinstveni Goran Bregović. Žurnal24 main
Pogovarjali smo se z Goranom Bregovićem, zvezdnikom, ki nam je zatrdil, da nikoli več ne bo nastopil s člani skupine Bijelo dugme.
Vaše pesmi so med drugim izvajali Iggy Pop in Cesaria Evora. Obstaja mogoče še kakšen svetovno znan pevec, s katerim bi sodelovali?
To so bile njihove želje oziroma želje ljudi, ki so bili odgovorni za to. Meni zvezdništvo ne pomeni prav nič – pomembno mi je, da so dobri glasbeniki. Z njimi ne sodelujem zato, da bi dobil njihov avtogram. Sodeloval sem z mnogimi izvajalci iz Sarajeva, ki jih imam za enakovredne tem imenom.

Napisali ste glasbo za tri filme Emirja Kustorice, ki vas je tudi pripeljal v Hollywood. Ali ste kdaj zavrnili kakšno ponudbo filma, ki je pozneje postal "blockbuster"?
Ne (smeh)! Sploh pa ne maram komercialnih filmov in komercialnih projektov. Z Emirjem je bilo vseeno drugače, čeprav je šlo za ameriški trg.

Na zadnji turneji pevcev skupine Bijelo dugme vas ni bilo. Kako naj si to razlagamo?
Oni počnejo to, kar počnejo že celo življenje, in ne počnejo nič drugega.

Torej z njimi nikoli več?
Nikoli več.

Rojeni ste v Sarajevu, vaš oče je Hrvat, mama pa Srbkinja. Ko so vas nekoč obtožili, da ste srbski nacionalist, ste dejali "Otac mi se zove Franjo! Jak sam ja Srbin!"
Ha, ha! Mislim, da sem s tem vse povedal. Mediji so nagnjeni k senzacionalizmu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.