Magazin > Film & Glasba & TV
58 ogledov

Bil sem pravi Peter Pan

Bil sem Peter Pan Boris Voglar, SNG Maribor
Ob 18. uri si lahko v Slovenskem narodnem gledališču Maribor ogledate baletno predstavo, ki je v prvi vrsti namenjena otrokom in vsem, ki prvič spoznavajo čare baletne umetnosti.

Koreograf Edward Clug je o predstavi, ki jo spremlja tudi energična plesna glasba, zapisal, da je zanj to prva otroška predstava, s katero se je želel vrniti v čudoviti in neponovljiv čas svojega otroštva, ki ga je večji del preživljal v internatu baletne šole v romunskem Cluju v, morda najbolj mračnem obdobju te dežele: "Spominjam se vseh osem let internata kot neopisljivo šolo življenja, trpljenja, sanj in lakote v temnih in dolgih zimskih večerih (tudi brez elektrike), ko smo se otroci zbirali okrog kamina in si pripovedovali zgodbe o uspehu. Sanjali smo, da bi uspeli priti do dežele Nije, ki je bila za nas nedosegljiv ideal svobodnega zahodnega sveta."

Namen te predstave, kot pravi, ni pripoved o Petru Panu, temveč pripoved o skupini osamljenih otrok, ki živijo v internatu in sami ustvarjajo to zgodbo. S svojimi vzgojiteljem, ki skrbi za njih, vas  bodo popeljali v izmišljeni svet, v katerem se bodo vživeli v različne like in bitja, kot so Peter Pan, Wendy, Zvončica, pirati, Indijanci, kapetan Kljuka in njegov krokodil.

Cena vstopnice znaša deset evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.