Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Bilbi stavi na optimizem

Bilbi lahko v živo prisluhnete že danes. (Foto: Tanja Del Fabbro) Žurnal24 main
Bilbi je v radijske etre poslala svojo novo skladbo z naslovom Kaj pa ti?, maja pa bo na prodajne police prišla tudi njena plošča.

Maja Pihler, bolj poznana pod umetniškim imenom Bilbi, po uspešnici Hvala za vijolice, predstavlja bolj umirjeno skladbo z naslovom Kaj pa ti?

Tokrat je Bilbi skupaj s skladateljem Gregorjem Stermeckim svoje iskreno, izpovedno besedilo opremila s harmonsko in izvirno glasbeno podlago, ki ustvarja posebno zasanjano razpoloženje. Pevka o novi skladbi pravi: "Zame je ta pesem prava hvalnica optimizmu. Kadar se nam zazdi, da smo najbolj osamljeno bitje na svetu, je včasih zelo težko verjeti v pravljice s srečnimi konci. Ob tem pa velikokrat pozabimo, da nismo edini s svojimi problemi in tegobami in da marsikdo, nemara celo v istem trenutku, zre v isto nebo, gleda iste zvezde in se ubada z isto 'stvarjo' – življenjem. S to mislijo se tokrat ukvarja tudi Bilbi, odgovor na vprašanje o 'srečnem' koncu pa se razkrije v prihajajočem videospotu. 'Kaj pa ti?' je prva balada, ki sva jo napisala skupaj z Gregorjem. Nastala je na čudovit poletni večer in nekaj tega vzdušja sva se trudila ujeti tudi v aranžmaju skladbe, zato ni naključje, da nas v pesem pospremijo piranski valovi in galebi, ki sva jih s svojim snemalnikom posnela na piranski Punti."

Skladbo je miksal in sproduciral Martin Bezjak, s katerim je pevka sodelovala že pri pesmi Hvala za Vijolice, kot gost pa se je Bilbi bendu, ki ga sestavljajo Bruno Domiter, Luka Gaiser, Marko Zaletel, Borut Mori in Dejan Štuhec, pridružil še Tomaž Gajšt na krilovki.

Bilbi svoj novi single predstavlja tik pred koncertom v sklopu festivala Godibodi, kjer bo danes nastopila s svojo spremljevalno skupino. Na koncertu v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana bo premierno predstavila vse skladbe s prihajajoče plošče. Ta bo pri založbi Celinka izšla maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.