Magazin > VIP
68 ogledov

Bine o tem, zakaj je dal odpoved

Bine Volčič Miro Majcen
Pred dnevi je v javnost prišla novica, da Bine Volčič ni več šef kuhinje restavracije na Bledu, ki ji je bil predan več let. Zdaj nam je zaupal, zakaj se je odločil za odpoved.

Tik pred začetkom druge sezone šova Gostilna išče šefa se je Bine Volčič poslovil od službe v restavraciji Promenada, v kateri je bil več let šef kuhinje. Ta korak je naredil zato, ker si hoče izpolniti dolgoletno željo po kuharski šoli, nam je razložil. "Odkar sem se odločil za kuharski poklic, me je naprej gnala želja po novem znanju in profesionalnih izzivih, kot kuhar sem želel in še vedno želim rasti. Vsaka situacija mi pomeni novo šolo. Že vsaj osem let si počasi tlakujem pot do svoje kuharske šole, ki ostaja moja dolgoročna ambicija. Zato sem se tudi odločil za šolanje v tujini in tveganje, ki ga je pred skoraj šestimi leti prinesla ta odločitev. Morebiti bo na poti do uresničitve mojih sanj še kakšna postaja, ta trenutek pa se stoodstotno posvečam drugi sezoni šova Gostilna išče šefa, da bo s profesionalnega vidika korak naprej in gledalcem zato še zanimivejša."

Bine je ob tem poudaril, da se je z nekdanjimi sodelavci razšel v zelo dobrih odnosih ter da bodo tako in drugače sodelovali tudi v prihodnje. "S kulinaričnim izobraževanjem in svetovanjem, saj je predajanje strokovnega znanja moja strast. Veselim se prihodnjih izzivov in projektov, s katerimi želim čim bolj širiti zavest o pomenu kulinarike," je pojasnil in dodal, da že misli na goste Gostilne po koncu druge sezone. "Med drugim pripravljamo serijo kuharskih tečajev in presenečenj za goste tudi za obdobje po koncu šova."

Komentarjev 2
  • saramara 21:36 05.september 2013.

    Tebe, ocitno, glede na to, da komentiras !!!

  • Oseba_ 14:05 05.september 2013.

    ma koga briga ta osebek