Magazin > Film & Glasba & TV
77 ogledov

Bine Volčič: "Govorice me ne ganejo"

Bine Volčič POP-TV-2
"Ne spomnim se, kdaj smo nazadnje skupaj doma jedli," pravi najbolj slaven kuhar pri nas, Bine Volčič, ki je razpet med med gostilno, televizijo in družino.

Če bi vam pred petimi leti nekdo rekel, da boste ena največjih resničnostnih zvezd v Sloveniji, kaj bi mu odgovorili?
(smeh) Smejal bi se mu. Če sem iskren, včasih še pomislil nisem na to, da bom kdajkoli povezan s televizijo. Še najmanj pa z resničnostnimi šovi, saj nisem oseba, ki tovrstne oddaje gledala. Jaz sem sebe vedno videl v kuhinji, razpet med štedilnikom in hladilnikom.

Vas tudi lastna kuharska oddaja ni nikoli mikala?
Ne, nikoli. Res pa je, da me je vedno zanimalo, kako delujem pred kamero, ampak ne zato, ker bi me mikalo delo na televiziji.

Kako ste zadovoljni s svojimi nastopi pred kamero?
Sem zadovoljen. Ne bi si mislil, da se bom tako dobro počutil. Lepo je bilo spoznati delo na televiziji. Prej se mi niti sanjalo ni, kako to delo poteka. Veliko stvari me zanima in odprt sem za novosti. Ta oddaja je še en bonus, ki mi je bil v življenju podarjen.

Vas ljudje na ulici ustavljajo?
Da. Ponavadi prosijo za fotografijo ali avtogram. Opozorili so me, da se bo to dogajalo, nisem si pa mislil, da bo to včasih tako naporno.

Vas prosijo tudi za kuharski nasvet?
Tudi to se zgodi. Saj veste, kako je. Ko spoznaš zdravnika, si takoj bolan in imaš zanj 1000 vprašanj.

Vam pozornost godi ali vam gre na živce?
Ne bom rekel, da mi godi, in ne bom rekel, da mi gre na živce. Zavedam se, da je to posledica pojavljanja v medijih. Všeč mi je, da me ljudje poznajo in prav je, da me poznajo zaradi mojega dela.

Prihaja Gostilna išče šefa 3. Kaj vas motivira, da sodelujete tudi v tretji sezoni?
Moja največja motivacija je ta, da lahko tekmovalcem predajam svoje znanje.

Iz kakšnega testa morajo biti kandidati? Spominjam se Aljaža, ki ni bil kos pritisku.
Kandidati morajo biti predani kuhanju in pripravljeni v kuhinji pustiti dušo in srce. Če res radi kuhajo in so kuharji po duši, jim to ne bo težko. Tisti, ki si želijo le pet minut slave, pa imajo ponavadi težave. 

Denarna nagrada je letos višja. Kandidati se bodo potegovali za 100 tisoč evrov. Ali to pomeni, da se bodo morali še bolj potruditi?
S tem denarjem lahko dejansko na novo začneš ali pa nadaljuješ svojo karierno pot. Zmagovalec bo ta denar lahko vložil v dodatno usposabljanje, poslovno priložnost … Denar zato privoščim najboljšemu tekmovalcu in ne najbolj priljubljenemu.

Bine Volčič | Avtor: Miro Majcen Miro Majcen

Se bo koncept šova spremenil?
V osnovi format ostaja isti, prihajajo pa novi ljudje, nove jedi, novi izzivi. Videli bomo tudi kakšen tvist in spremembo … Delamo na tem, da smo vsako leto malo drugačni in da z nepredvidljivim malce začinimo šov.

Kaj je bil za vas najlepši in kaj najbolj stresen trenutek pretekle sezone?
Najlepši trenutek je bila večerja z rokabiliji. Takrat sem se po dveh mesecih napornega dela končno sprostil. Lepo smo se imeli. Stres pa povzroča neuigranost ekipe, ki s sabo prinese časovni pritisk in posledično tudi živčnost. Takrat pride največkrat do napak.

Kako se spopadate z govoricami in komentarji, ki se vsako leto pojavijo na spletu, kot na primer, da je eden od kandidatov z vami v sorodu?
To me ne gane. Očitno so to ljudje, ki ne znajo živeti brez škandalov. Sumim, da si takšne stvari nekdo v šali izmisli, drugi pa to negativno novico takoj pograbijo in povedo naprej. Zame so vsi tekmovalci enaki. Od vseh zahtevam maksimalno, tudi strokovno napredovanje. Moj edini cilj, je da je gost zadovoljen.

Sledite karieri bivših tekmovalcev?
Včasih se vprašam, kaj kdo počne. Še zlasti me zanima, kaj je s tistimi, ki so v šovu pokazali, da imajo  velik potencial.

Ste že obiskali Andrejevo (Andrej Murko, zmagovalec 1. sezone) in Tomaževo (Tomaž Škvarč Lisjak, zmagovalec 2. sezone) gostilno?
Bil sem pri Andreju, Tomaža pa mi še ni uspelo obiskati. Andrej je našel tisto, kar je hotel. Gostilna, ki jo je prevzel po zmagi, je bila zanj prevelik zalogaj. Sedaj vodi majhno gostilno v Kranju. Gre za najstarejšo gostilno na Gorenjskem. Je zelo zanimiva in lepa gostilna. Interier je star, delajo pa sami mladi. Vzdušje in hrana sta odlična.

Kako na delo na televiziji gleda vaša družina? Že sedaj ste zelo zaposleni …
Med šovom me takorekoč nikoli ni doma, zato me moja družina gleda preko voya … (smeh) Moram pa povedati, da me podpirajo. Skupaj smo se odločili, da sodelujem pri projektu. Organiziramo se tako, da zaradi dela nihče ne trpi.

Ali vaš sin že kaže kakšno zanimanje za kuhanje?
Kuhanje ga zanima, saj je to del našega življenja. Ves čas debatiramo o kuhanju in hrani. Ga pa v to ne silim. Če ga bo kuhanje še bolj zanimalo, super, če ne, pa tudi prav. Pustim mu, da dela to, kar hoče.

Ali doma vedno vi vihtite kuhalnico ali jo kdaj prepustiti svoji boljši polovici?
Ne spomnim se, kdaj smo nazadnje skupaj doma jedli … Če smo vsi doma, ponavadi jaz kuham. Moja boljša polovica pa dela zelo dobre solate.

Kuhali ste tudi v tujini. Kakšni gostje smo Slovenci v primerjavi z drugimi?
Slovenci smo pri poskušanju novih jedi premalo drzni. Le redki so se pripravljeni popolnoma prepustiti šefu kuhinje. V tujini kuharju bolj zaupajo. Slovenci smo na dobri poti, do kuharjev postajamo bolj zaupljivi … Potrebujemo pa še malo časa.

Se vrhunski kuhar rodi ali se je vsega možno naučiti?
Mislim, da se dober kuhar rodi. Si ali nisi ...

Kateremu slavnemu bi želeli nekoč skuhati kosilo?
Glede na to, da je Anthony Bourdain prepotoval že ves svet in je kritik, ki se res spozna na hrano in kulture, mislim, da bi bilo kuhati njemu zame največji izziv. 

S čim bi mu postregli?
Nimam pojma. Najbrž s kakšno lastno kreacijo.

Morda kakšno jed, ki smo jo videli v šovu?
Morda.

Kaj imate vedno v hladilniku?
Pašteto.

Nam zaupate svoj najljubši poletni recept?
Trenutno čaram z zeliščnimi sirupi. Nazadnje sem naredil metin sirup z ingverjem, ki sem mu dodal čili, sečuanski poper in kardamon.

Kam greste na dopust?
Počitnice so že za nami. V začetku junija smo šli na Hrvaško. Bomo videli, ali bomo imeli čas še za kakšen krajši oddih. Za kaj daljšega namreč ne bo več časa. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.