Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Bluesovski Benč

Žurnal24 main
Legendarni Benč se trenutno pripravlja na bližajoči koncert v Orto baru, na katerem bo predstavil svoje največje uspešnice, kuje pa že tudi načrte za svoj nov glasbeni projekt.

Janez Bončina Benč, glasbena legenda z najdaljšim neprekinjenim stažem na slovenski rock sceni, po lanskem izidu albuma Sol, poper in sanje, že snuje načrte za novo ploščo.

"Počasi pripravljam nov material. Nič se mi ne mudi. Nikoli namreč ne delam na hitro in na silo. Po glavi se mi pletejo razne misli in malce že oblikujem eno zgodbo, ki bi si jo že dolgo želim narediti – en tak 'bluesy' akustičen album z raznimi kitaristi," je za naš portal povedal Benč.

Že ta petek, 15. aprila, pa glasbenik prvič prihaja v ljubljanski Orto bar, kjer bo v sklopu Orto festa 2011 skupaj s skupino odličnih glasbenih mačkov predstavil svoje največje uspešnice iz celotne kariere. Obljublja, da se bo treslo.

"Vsake toliko časa me zagrabi, da bi zaigral najboljše skladbe svoje 40-letne kariere. Temu primerna mora biti tudi posadka. Na koncertu v Ortu bom združil glasbenike, ki so z mano že od vsega začetka, in mlade moči. Na odru me bo spremljala krema slovenskih glasbenikov: Jani Moder, Marjan Malikovič, David Morgan in Jadran Ogrin."

Obeta se torej koncert, ki ga pravi rokerji zagotovo ne smejo zamuditi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.