Magazin > Film & Glasba & TV
9 ogledov

Bo Davida doletela velika čast?

David Vrbnjak Kanal A
David iz Big Brotherja, ki ima cerebralno paralizo, bi bil počaščen, če bi lahko bil promotor ljudi, ki živijo s tem stanjem.

Že takoj na začetku šova Big Brother je Slovenija izvedela, da ima David cerebralno paralizo.
"Groza. Že po nekaj mesecih smo vedeli, da je nekaj narobe. Na prvi posvetovalnici se je pokazalo, da ima okrivljeno hrbtenico in slabši prijem desne roke. Hodili smo od zdravnika do zdravnika. Postavljali so različne diagnoze, pravo, ko je bil star eno leto. Takrat se je dobesedno sesula cela družina,“ je Darja za naš portal opisala dan, ko je izvedela, kaj je z Davidom narobe.

David, ki je šov zapustil v petek, pa nam je povedal, da cerebralna paraliza ni bolezen, ampak stanje. "Gre za trajno poškodbo možganov, ki jo lahko omiliš s telesno vadbo, fizioterapijami, skrbjo za lastno telo. Vse to izboljša motoriko. To stanje se ne slabša, se pa lahko izboljša,“ pravi postavni Štajerec, ki je bil tudi zaradi cerebralne paralize zunaj deležen izjemno velike podpore. "Dobil sem sporočila, v katerih so ljudje pisali, da sem bil njihov glavni favorit. Slišal sem tudi, da bi lahko bil pozneje promotor ljudi s cerebralno paralizo, kar bi si štel v veliko čast.“

Več o življenju v hiši, čustvih do Ana Mari in odnosu do mame Darje si boste lahko prebrali v jutrišnjem intervjuju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.