Magazin > Film & Glasba & TV
13 ogledov

Bo osmica prinesla uspeh?

Rebeka se je na Beoviziji predstavila z angleško različico pesmi Vrag. Žurnal24 main
Vrstni red nastopajočih na dveh polfinalnih večerih na izboru za najboljšo evrovizijsko popevko je znan. Prvi polfinalni večer bo odločal o usodi Slovenije.

Voditelja prireditve Željko Joksimović in Jovana Janković sta vodila tudi žreb, ki je določil vrstni red tekmovalcev. Vodje delegacij 43 držav so se zbrali v Sava centru v Beogradu.

Azerbajdžan, Grčija in Rusija, ki bodo svoje pesmi predstavile na prvi polfinalni večer, so dobili možnost sami izbrati zaporedno številko, pod katero se bodo predstavili občinstvu. Začela bo Črna gora, kot zadnja pa bo zazvenela grška pesem. Rebeka Dremelj bo na oder stopila osma. Drugi polfinalni večer bodo oder med drugimi zavzeli predstavniki Portugalske, Danske, Turčije, Hrvaške, Malte in Cipra.

In 12 točk dobi …
Na prireditvi so določili tudi vrstni red, v katerem bodo države oddale svoje glasove. Najprej se bodo oglasili iz Londona, nato iz Skopja in Kijeva. Slovenija bo kot štiriindvajseta po vrsti sporočila, kdo dobi 12 točk.

Finale imajo že zagotovljen Velika Britanija, Nemčija, Francija, Španija in Srbija. Mogoče bo enega od dvajsetih prostih mest, ki vodijo v finale, zasedla tudi Slovenija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.