Magazin > Film & Glasba & TV
12 ogledov

Bob Dylan v nedeljo pri nas

Dylan bo v nedeljo ogrel Halo Tivoli. (Foto: Flynet/JLP) Žurnal24 main
V Ljubljano prihaja dolgo pričakovani Bob Dylan, glasbena legenda iz Minnesote.

V nedeljo, 13. junija, bomo v Hali Tivoli končno dočakali koncert Boba Dylana, ki je močno zaznamoval glasbo zadnjih petdesetih let. Njegova kantavtorska glasba je črpala navdih iz številnih tradicij in stilov ameriške glasbe – od folka in bluesa do countryja in gospla, rock 'n' rolla in celo od jazza in swinga. Njegovi nastopi s kitaro, klavirjem in orglicami polnijo dvorane povsod po svetu. Njegove pesmi v sebi nosijo globoka sporočila in mnoge izmed njih so postale himne, ki jih bomo večno prepevali.

Bob Dylan je pesnik med glasbeniki, je glasbenik svetovnega formata, ki mu v njegovem unikatnem stilu skoraj ni para. Za svoje ustvarjanje je prejel mnogo nagrad, od grammyjev pa do zlatih globusov in oskarjev. Gre za raznovrstno osebnost, ki je šla skozi številne faze ustvarjanja in se ponaša z opusom, ki ga premore le redkokateri glasbenik.

Prvič objavljena zgodba
Dokumentarec No Direction Home, na katerega so ljubitelji čakali desetletja, prikazuje prvič objavljeno zgodbo o Dylanu. Ta prikazuje njegov vpliv na ameriško popularno glasbo in kulturo 20. stoletja. Film se poglobi v osebne arhive Boba Dylana in odkrije obilje neobjavljenega filmskega gradiva s koncertov, intervjujev in studijskih seans.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.