Magazin > Film & Glasba & TV
65 ogledov

Bobri si že brusijo zobe

Žurnal24 main
Festival za otroke. Letos s 157 brezplačnimi prireditvami v 15 dneh.

S predstavo Škrat Kuzma dobi nagrado se bo 25. januarja začel ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, ki bo ponudil 157 prireditev, za katere bo na voljo 16.458 vstopnic.

Po besedah Uršule Cetinski, direktorice Slovenskega mladinskega gledališča, ki bdi nad festivalom, bodo Bobri letos posvečeni dvema temama: dvatisočletni Emoni in letu kina, program pa bodo sestavljali delavnice, filmi, likovni in literarni dogodki ter predstave, med katerimi bo tudi Maček Muri, ki bo z Neco Falk v Kinu Šiška 8. februarja sklenil festival.

Vedno več dogodkov in ljudi

Bobri, ki so Mestno občino Ljubljana tokrat stali 90.000 evrov, so se v šestih letih razpočili tako v številu prireditev kot obiskovalcev, edinstvene pa jih poleg visoke koncentracije dogodkov za otroke dela predvsem to, da so vse prireditve brezplačne.

"Ljudje prihajajo do mene na dan odprtih vrat in me sprašujejo, ali jim lahko priskrbim vstopnico," o priljubljenosti festivala pravi župan Zoran Janković. Da govori resnico, dokazujeta dejstvo, da so vstopnice za dopoldanske predstave, ki so namenjene vrtcem in osnovnim šolam, pošle v štirih urah pa tudi vsako leto daljša vrsta za vstopnice za popoldanske dogodke, ki jih bo mogoče dvigniti to soboto v Festivalni dvorani med 11. in 18. uro ter v nedeljo med 11. in 14. uro, vsak pa jih lahko dobi po pet za tri prireditve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.