Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Bobri zagrizli v glasbo

Zverinice Barbara Klemenc
Bobri. Festival bo v dveh tednih ponudil 127 brezplačnih prireditev za otroke.

V soboto se bo z Glasbo na poti, zgodbo o nastajanju glasbe, ki jo bosta napisala glasbenika Janez Dovč in Boštjan Gombač, v Lutkovnem gledališču Ljubljana začel 5. festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri.

Bobri po besedah Uroša Grilca z Mestne občine Ljubljana niso privlačni samo zaradi brezplačnih kulturnih prireditev, ki jih bo letos krepko čez sto, ampak jih poleg njihove dostopnosti zanimive dela tudi to, da v dveh tednih prikažejo tako rekoč vso produkcijo za otroke. In če je bila ta pred dvema letoma usmerjena v knjige in lani v likovno umetnost, je letos na vrsti glasba.

Glasba zunaj glasbe

"Gre za nekakšen poskus, kako glasbo predstaviti zunaj njenega običajnega načina izvajanja oziroma klasične koncertne forme, rezultat pa je program, ki se vseskozi drži druge umetniške zvrti, da bi pokazal, da te zvrsti brez glasbe pravzaprav ne obstajajo," je letošnjo tematiko in to, kako se je bodo lotili, opisal Tibor Mihelič Syed iz Slovenskega mladinskega gledališča, ki je izvršni producent festivala.

Kako jim je uspelo, bo znano od 26. januarja dalje, brezplačne vstopnice pa bodo na voljo že jutri od 17. ure v Festivalni dvorani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.