Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Bobrova kultura po Prešernovo

Predstavo je režiral Andrej Rozman - Roza in v njej zaigral tudi sam. (Foto: SNG Žurnal24 main
Še ta teden, vse do 11. februarja, boste lahko uživali v programu Festivala Bobri, ki ponuja umetnostna in kulturna doživetja tako za odrasle kot za najmlajše. Tudi danes bo nadvse prešerno.

Poleg pestre filmske ponudbe in številnih delavnic v ljubljanskih knjižnicah je jedro tretjega festivala obsežen gledališki program, saj si boste lahko ogledali kar 45 predstav.

Letos boste lahko na posebno predstavo peljali tudi vašega dojenčka in malčka od 3. do 35. meseca starosti, ki si jo boste lahko ogledali v Hiši otrok in umetnosti.

V Španskih borcih bodo mlade gledalce navdušili velikanski dinozavri v predstavi Saša Jovanovića Dinozavri v cirkusu. Prva dama slovenske poezije Svetlana Makarovič pa je tudi prva dama letošnjega festivala, saj so po njenih pravljicah in igrah nastale predstave v Mini teatru, Slovenskem mladinskem gledališču, Lutkovnem gledališču Ljubljana in Pionirskem domu.

Današnji program
10.00 - 16.00 Bober pri Kristini Brenkovi, dan odprtih vrat v Knjižnici Bežigrad
11.00 Delavnica klovnovskih in cirkuških veščin, klovnovska gledališka predstava, Slovensko mladinsko gledališče (Stara pošta)
11.00 Kako je Oskar postal detektiv, gledališka predstava, Slovensko mladinsko gledališče (Spodnja dvorana)
11.00 Obrazi Ljubljane, vodstvo po razstavi, Mestni muzej Ljubljana
16.00 Prava princeska, gledališka predstava, Šentjakobsko gledališče Ljubljana
17.00 Delavnica klovnovskih in cirkuških veščin, klovnovska gledališka predstava, Slovensko mladinsko gledališče (Stara pošta)
17.00 Kako je Oskar postal detektiv, gledališka predstava, Slovensko mladinsko gledališče (Spodnja dvorana)
18.00 Čenče po pogrebu, gledališka predstava, Pionirski dom - Center za kulturo mladih (Festivalna dvorana)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.