Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Bogata gospa, ki hoče ubiti ljubimca

Predstava traja 1 uro in 50 minut ter nima odmora. (Foto: SNG Nova Gorica) Žurnal24 main
Tragikomedija Obisk stare gospe vas bo sprostila - nasmejala, pa tudi šokirala. Oglejte si jo ob 18. uri v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici.

Mesto v recesiji in njegovi prebivalci nestrpno in z velikimi upi pričakujejo visok obisk, saj se domov vrača ena najbogatejših žensk, ki se je pred mnogimi leti revna potepla v veliki svet. Župan in meščani srčno upajo, da bo njihova Claire prinesla svež kapital za zagon propadlih tovarn in s tem spodbudila gospodarsko rast. Z velikim veseljem jo pričakuje njen bivši ljubimec, zdaj že oče dveh odraslih otrok, trgovec Alfred Ill, ki mu spričo obubožanosti someščanov tudi trda prede.

Spektakelska komedija iz leta 1956, s katero bo z našega odra prvič spregovoril že pokojni švicarski dramatik Friedrich Dürrenmatt, ne prizanaša nikomur, temveč neusmiljeno šiba vse sloje družbe in vse veje oblasti ter z ostrino in aktualnostjo svoje pisave dokazuje, da je to delo za 21. stoletje.

Claire se pripelje v družbi svojega sedmega soproga, obdana s številnim spremstvom, ki skrbi za njeno dobro počutje. Neučakano si s svojim bivšim ljubimcem ogleda vse skrite kotičke, kjer sta se mlada predajala radostim ljubezni, in na koncu županu in meščanom ponudi večmilijonsko donacijo, če ubijejo Alfreda Ill in s tem popravijo krivico, ki jo je bil zagrešil.

Claire namreč ni pozabila, da je morala mesto zapustiti osramočena in ponižana, ker njen vrli ljubimec ni priznal očetovstva, marveč je na sodišču s pomočjo podkupljenih prič dosegel sodbo v svoj prid. Sprva meščani in župan njeno ponudbo ogorčeno zavrnejo, zato se Claire naseli v hotelu in čaka. Kmalu začno meščani najemati kredite, si kupovati dobrine in Alfred Ill, ki ve, da potiho vsi računajo na njegovo smrt, zaman išče zaščite, saj ga fizično dejansko nihče ne ogroža. Ali pač?

Cena vstopnice je od 14 do 18 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.