Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Boj za krščanski trg

Izjava Liama Neesona, da njegov lik leva Aslana ne simbolizira nujno Jezusa, je Žurnal24 main
Narnija. "Čeprav se tega Neeson ne zaveda, igra vlogo Jezusa."

Na nedavni novinarski konferenci je igralec Liam Neeson, ki je v filmu Zgodbe iz Narnije: Potovanje Potepuške zarje posodil glas levu Aslanu, izjavil, da ta lik ne predstavlja nujno Kristusa. "Aslan simbolizira Kristusu podoben lik, a hkrati simbolizira Mohameda, Budo ter vse velike duhovne voditelje in preroke skozi stoletja," je povedal. Izjava pa ni najbolj zadovoljila najbolj gorečih krščanskih vernikov, saj citirajo avtorja knjižne predloge za film C. S. Lewisa, da "celotna zgodba iz Narnije govori o Kristusu".

Ustvarjalci filma, ki sicer "nočejo favorizirati ene skupine pred drugo", pa se menda ne zavedajo, da so vendarle posneli krščanski film. "Zelo so se trudili, da bi ohranili film v krščanskem duhu – čeprav je precej ekipe nekrščanske. Mogoče ne razumejo, kaj so ustvarili. Liam Neeson tega zagotovo ne razume," je povedal Ted Baehr, ki skrbi za vplivni krščanski časopis Movieguide.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.