Magazin > Film & Glasba & TV
7 ogledov

Bojijo se Berlusconija

Marco Bellocchio je lani za film Vincere (Zmagati) prejel davida, italijanskega Žurnal24 main
Italia mia. Marco Bellocchio ne more posneti filma, ker ne najde producenta.

"Mlado dekle, ujeto v dobro znanih okoliščinah, ki so končale v vseh časopisih ... se znajde na velikanski zabavi v razkošni otoški vili, mogoče na Sardiniji ali Siciliji, kjer se zgodijo šokantne stvari."

Tako je zgodbo svojega novega filma, za katerega nikakor ne more najti producenta, na kratko orisal priznani italijanski režiser Marco Bellocchio (71).

Deset ljudi ga je zavrnilo
Odveč je dodati, da zgodba, "študija moči v današnji Italiji", nenaključno spominja na dogodke, povezane z italijanskim premierjem Silviem Berlusconijem (74) – toliko bolj v zadnjem tednu, ko so se mediji razpisali o tem, da je Berlusconi v preiskavi zaradi suma spolnih odnosov z mladoletno prostitutko.

Po zavrnitvah desetih producentov, "ki so prestrašeni stekli proč", je veteranski režiser začasno zamrznil projekt, še vedno pa upa, da se bo pojavil kdo, ki ga ne bo strah podpreti satire Berlusconijeve Italije. "Prej ali slej ga bom posnel," zatrjuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.