Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

Bojujte se s tremi mušketirji

Trije mušketirji Blitz
Na podlagi klasičnega romana Alexandra Dumasa je na filmska platna prišla nova in posodobljena upodobitev Treh mušketirjev – v dovršeni tehniki 3D. Ogledate si jo lahko v Koloseju Ljubljana in Planetih Tuš po Sloveniji.

Pot Treh mušketirjev se začne v Benetkah: trije legendarni vitezi Athos (Matthew Macfadyen), Porthos (Ray Stevenson) in Aramis (Luke Evans) se srečajo v trezorju doževe palače. Vsak od njih ima kodirni ključ do najbolj varovanega bogastva v Evropi – do da Vincijevih risb za prvo letalo na svetu. Athosova ljubica, Milady de Winter (Milla Jovovich), junake hladnokrvno prelisiči in se spajdaši z angleškim vojvodo Buckinghamskim (Orlando Bloom). Slednji dobi v roke da Vincijeve načrte, Athosovo srce pa je strto – tako kot volja mušketirjev.

Leto dni pozneje se mladi in idealistični d’Artagnan (Logan Lerman) iz domače vasi poda iskat pustolovščin; želi si postati eden od kraljevih junaških stražarjev. Pot ga popelje v Pariz, kjer nehote prekriža pot trem najslovitejšim mušketirjem. Sprva je d'Artagnan ob srečanju ves iz sebe od sreče, potem pa ga začne čuditi njihova črnogledost.

Njihovo nekdaj bojevito slo po življenju, ljubezni in časti je pogasil neuspeh zadnje naloge. Da bi bile zadeve še slabše zanje, je novi kralj Ludvik naiven otročaj, na katerega kardinal Richelieu (Christoph Waltz) z lahkoto vpliva; sam ima bore malo posluha za sposobnosti in pogum svoje elitne straže in si z njimi tudi ne zna pomagati. Trojka tako samo hlepi po nalogi, ki bo vredna njihove strasti do boja za monarhijo in Francijo, kakršna je bila nekoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.