Magazin > Film & Glasba & TV
73 ogledov

Bollywood si želi snemati v Sloveniji

bollywood Reuters
Producenti indijske filmske industrije, ki letno proizvede več filmov kot Hollywood in evropska filmska produkcija, so izkazali zanimanje za snemanje v Sloveniji.

Indijske producente so navdušili Piran, Bled, Maribor, Ljubljana in Celje ter Logarska dolina in Kranjska Gora, zato so že potrdili termin in v prvi polovici avgusta prihajajo v Slovenijo, kjer si bodo v štirih dneh ogledali lepote Slovenije. Indija velja za državo z največjo filmsko produkcijo na svetu.

Medtem ko hollywoodske uspešnice polnijo kinodvorane po vsem svetu, Indijci zvesto sledijo le svoji produkciji. Snemanje v Sloveniji zato za našo državo predstavlja odlično priložnost. Več kot 1,1 milijarde Indijcev bo namreč spoznalo lepote naše države. Po besedah producentov iz Bollywooda, postanejo evropski kraji, vidni v filmih, zelo oblegani s strani indijskih turistov.

O Bollywoodu – največja filmska produkcija na svetu

Komercialna indijska filmska industrija je skoncentrirana v Mumbaju, drugem največjem indijskem mestu, zato so jo zaradi tržne naravnanosti in bogate produkcije po ameriškem vzoru poimenovali kar Bollywood. Bollywood, amalgam dveh imen, Bombaja in Hollywooda, je postal razširjen izraz za indijsko filmsko industrijo.

Termin Bollywood je ustvarilo angleško časopisje v Indiji v poznih 70. letih 20. stoletja, uveljavil se je kot mednarodni izraz, ki označuje filme v hindijščini, ki jih je naredila filmska industrija v Bombaju, ki je postala vodilna medijska institucija v Indiji. Indija velja za državo z največjo filmsko produkcijo na svetu.

Prihod Bollywooda v Slovenijo je rezultat letošnjega praznovanja slovenskega dneva državnosti in obeležitev 20. obletnice prijateljskih odnosov med Indiji in Slovenijo, ki je potekalo v Channai, v organizaciji slovenskega veleposlaništva, kjer so 200 pomembnim gostom predstavili tudi lepote Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.