Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Bombardiranje s tožbami

Bombna misija je letos dobila oskarja za najboljši film. Žurnal24 main
Studio, kjer je nastala Bombna misija, bo tožil pet tisoč spletnih piratov.

Družba Voltage Pictures, ki stoji za z oskarjem nagrajenim filmom Bombna misija, je vložila tožbo proti ameriškim spletnim piratom, poroča BBC.

Pet tisoč spletnih uporabnikov si v Ameriki nelegalno izmenjuje datoteke filma Bombna misija.

Internetni ponudniki so že identificirali pet tisoč računalnikov, ki si nelegalno izmenjujejo film skozi omrežje, družba Voltage Pictures pa se je odločila, da bo prek njih poiskala imena lastnikov osebnih računalnikov.

"Tožiti je neumno"
"Nova tehnologija je še olajšala piratstvo in verjamemo, da je zdaj bolj kot kadarkoli prej pomembno, da ljudje ravnajo odgovorno ter da zavarujemo službe in preživetje naše industrije," je Voltage Pictures zapisala v izjavi za javnost. Družba poudarja, da piratstvo prizadene vse delavce v zabavni industriji, ki morajo tako kot drugi preživljati svoje družine.

Enemu izmed ustanoviteljev piratske spletne strani The Pirate Bay Petru Sundeju Kolmsioppiju se zdi tožba nesmiselna: "Opazili smo, da izmenjava datotek zviša dohodek pa tudi vrednost filma, televizijske serije, glasbe in drugega. Tožiti ljudi, ker so oboževalci nečesa, je neumno."

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.