Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Bono navijal, oboževalec snemal

Bono bo naslednjič gotovo zaprl okna ali pa uporabil slušalke. Žurnal24 main
Na medmrežju so se po Bonovi neumnosti pojavili prvi zvočni posnetki enega najbolj težko pričakovanih albumov letošnjega leta.

Frontman skupine U2 Bono Vox je namreč v svoji počitniški rezidenci na jugu Francije na ves glas poslušal skladbe z novega albuma irske skupine, ki se bo imenoval No Line On The Horizon. Glasbo pa je slišal tudi njihov oboževalec, ki je na mobilni telefon posnel štiri skladbe in jih objavil na spletnem videoportalu YouTube.

Gre za naslovno skladbo, poleg nje pa še za skladbe Sexy Boots, Moment Of Surrender in For Your Love. Zaradi morebitnega kršenja avtorskih pravic so bile skladbe s portala kmalu umaknjene, tako da zdaj med oboževalci krožijo prek elektronske pošte.

Galebja kulisa
Skupina se na dogodek še ni odzvala, v uteho pa ji je, da so zvočni posnetki precej slabe kvalitete, saj se v ozadju slišijo številni šumi in celo galebji zvoki.

Gre že za drugi podoben primer, ki se je pripetil skupini. Leta 2004 pred objavo njihovega zadnjega albuma How to Dismantle An Atomic Bomb je četverki med snemanjem promocijskega materiala nekdo sunil CD s posnetki skladb. Skupina je bila takrat pripravljena album takoj objaviti, če bi prišli posnetki na dan, vendar se to ni zgodilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.