Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Bordello za sladkih 18

Franci Kek, Rock Otočec Anže Petkovšek
Rock Otočec. Prihajajo razigrani Gogol Bordello, še prej pa nas čaka rock opera.

Čeprav je zunaj presneto mraz, na vrata že trka poletni festival glasbe in druženja Rock Otočec 2012. Odvijal se bo med 28. junijem in 1. julijem na stari lokaciji ob reki Krki, na voljo pa so že najcenejše vstopnice, ki jih lahko kupite po polovični ceni. "Prepričan sem, da bo letošnji festival presežek in vrhunec vseh dosedanjih," napoveduje Franci Kek, oče in varuh Rock Otočca, kar se tiče nastopov tujih bendov, pa organizatorji ljubosumno varujejo informacije. Potrdili so le, da prihajajo gypsy punk razposajenci Gogol Bordello, neuradno pa smo izvedeli, da je bila ena izmed resnih opcij nastop vroče ameriške skupine The Black Keys, ki trenutno razprodaja koncerte kot za šalo, vendar pa zaradi prezasedenosti niso potrdili nastopa.

Gogol Bordello | Avtor: EPA EPA

Trenutno v desetih klubih po Sloveniji (organiziran bo tudi poseben predizbor na Hrvaškem in v Italiji) že potekajo predizbori za domače še neuveljavljene skupine, ki se potegujejo za nastop na festivalu. Do zdaj se je v finalni predizbor uspelo uvrstiti skupinama Foršus in Soundtopia, glavni nagradi za zmagovalca pa bosta poleg nastopa na Rock Otočcu snemanje plošče in nastop na festivalu v Toskani.

Bombe znanih glasbenikov
Med nosilne novomeške projekte v sklopu Evropske prestolnice kulture pa tudi v sklopu Rock Otočca spada rock opera Človek z bombami Anton Podbevšek Teatra. Gre za interaktivni poklon novomeškemu pesniku in avantgardnemu pionirju Antonu Podbevšku. Glasbena predstava bo delovala na ravni poezije in zvoka. Obiskovalcu se bo s svojimi bombami predstavila serija glasbenih ustvarjalcev iz različnih glasbenih žanrov: Laibach, Siddharta, Dan D, operni pevci, zbori in simfonični orkester. Nasproti njim bodo stali performerji, ki bodo interpretirali besedila Badiouja, Deleuza in Brechta. Zaradi te edinstvene kombinacije umetnikov bo rock opera zagotovo zanimiva za širše občinstvo. Več o Rock Otočcu lahko izveste na njihovi prenovljeni strani, ki uporabnikom omogoča tudi, da vplivajo na glasovanje in izbor skupin. Zelo demokratično.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.