Magazin > Film & Glasba & TV
5963 ogledov

Bosanci osvajajo vesolje: "To majhen korak za tujce, a velik za Bosance“

DUBIOZA KOLEKTIV
Bosanska vesoljska agencija (BOSA), o obstoju katere se je doslej le ugibalo, je v vesolje izstrelila prve bosanske astronavte! V svojem prvem nagovoru so poudarili, da "je to majhen korak za tujce, a velik za Bosance."

Če to berete v nejeveri – imate delno prav. BOSA je sicer resnična institucija, a za zdaj le v novem videospotu DUBIOZE KOLEKTIV za pesem SPACE SONG, z njihovega večkrat nagrajenega albuma #fakenews, ki je izšel pri založbi Menart Records. V pesmi nastopa Earl Sixteen iz kultne britanske skupine Dreadzone.

Člani skupine so komentirali celotno misijo: "Razvoj vesoljskega programa zahteva leta dela in ogromno denarja, ki ga v Bosni nimamo. Zato se je bosanska vesoljska agencija usmerila k izpopolnjevanju proizvodnje halucinogenih "vesoljskih piškotkov", s katerimi lahko v vesolje in nazaj vsi potujejo poceni in varno. Ker mnogi verjamejo, da človek ni nikoli pristal na luni in da so bile misije Apola zrežirane, se je naš vesoljski program primarno zanašal na to dejstvo in tako prihranil denar in vire davkoplačevalcev. Zakaj bi jih pošiljali na luno, če nam polovica ljudi zagotovo ne bi verjela, da smo dejansko tam tudi bili."

Kako je v resnici videti prvo bosansko vesoljsko plovilo in ali so se Bosanci uspeli z nogami dotakniti oddaljene lune, si oglejte v spodnjem video posnetku. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.