Magazin > Film & Glasba & TV
86 ogledov

Boštjan Romih: Juhe iz vrečke mi ne morete prodati kot domače

boštjan romih Pro Plus
Pogovarjali smo se z Boštjanom Romihom, ki bo jeseni vodil oddajo Gostilna išče šefa in ga malo povprašali, kako se on znajde v kuhinji, kaj ima rad in česa ne mara.

Ali znate kuhati?

Znam. Ne bi se štel med dobre kuhinje, se pa solidno znajdem v kuhinji. Tiso, kar mi daje samozavest pri vodenju oddaje pa je to, da sem sicer velik kulinarični navdušenec. Za jedi, za njihovo pripravo, za okuse in vonje zelo zanimam.

Kaj znate skuhati zelo dobro?

Ker sem ribič, sem se naučil zelo dobro pripravljati ribe, glede tega sem najbolj samozavesten. Včasih se šalim in rečem, da mi lahko oči zvežete in bom naredil dobre ribe.

Kaj pa na vašo kuho pravijo domači?

To, kar sem rekel, lahko tudi oni potrdijo. Kar pa se tiče domače kuhinje, sem razorožen. Žena je brez konkurence. Jaz doma do pozicije pomočnika glavnega kuharja žal ne bom prišel (smeh).

Kaj pa najraje jeste, kar skuha vaša žena?

Ona odlično pripravi odlične jedi na žlico, različne jote in golaži. Obema je zelo všeč mediteranska hrana. Ona ima občutek, da ko jed vidi ali jo okusi, že ve, kako bi jo pripravila, kako bi jo izboljšala. Jaz tega sigurno še nimam.

Je kakšna hrana, ki je resnično ne marate?

Mislim, da ne. V zadnjih letih sem se trudil širiti zaznave, okuse, vonjave in dojemanje hrane. Moj cilj je okusiti čim več, ne pa si zapirati vrat pri hrani. Nisem izbirčen, ne morete pa mi prodati juhe iz vrečke kot domače juhe recimo. Hitro zaznam, kje se kdo »šlepa« s takšnimi triki. Izbirčen nisem, zelo pa cenim dobro pripravljeno hrano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.