Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Bowie v govoru političen

brit nagrade
1/5
EPA
Sinoči so podelili brite, najpomembnejše britanske glasbene nagrade.

Zvezda sinočnje podelitve britov je bil David Bowie, ki je dobil nagrado za najboljšega britanskega pevca, po katero pa ni prišel. V njegovem imenu jo je sprejela manekenka Kate Moss, ki je prebrala pevčev vnaprej pripravljen govor. Bowie je med drugim sporočil, da je nagrada "krasen konec dneva", in škotske volilce pozval, naj se na septembrskem referendumu odločijo proti neodvisnosti od Velike Britanije. "Škotska, ostani z nami,“ je zapisal legendarni Bowie, ki je zadnji brit dobil pred 18 leti.

Arctic Monkeys so se razveselili dveh nagrad – za najboljšo skupino in naj album. To je že tretji brit za najboljši album, ki ga je prejela omenjena skupina, kar pred tem ni uspelo še nikomur.

Ellie Goulding je bila razglašena za najboljšo britansko pevko, skupino One Direction pa so že drugič zapored nagradili za njen globalni uspeh. Poleg tega so fantje dobili nagrado občinstva za najboljši britanski video (Best Song Ever).

Prireditev v areni O2 so popestrili številni nastopi. Med drugimi sta gledalce zabavali Beyoncé in Katy Perry. Slednja je boj v kategoriji najboljša mednarodna pevka izgubila proti mladi pop senzaciji Lorde. Sinoči je, po tem ko je dobil nagrado za najboljšega mednarodnega pevca, nastopil tudi Bruno Mars. Bastille so dobili nagrado za britanski preboj leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.