Magazin > Film & Glasba & TV
53 ogledov

Božično pesem v vsak dom

Sredstva glasbeno-humanitarnega projekta, nad katerim bdi predsednica društva Be Žurnal24 main
Dobrodelna akcija. Beli obroč bo na 700 tisoč domov poslal božični CD.

Beli obroč Slovenije, društvo za pomoč žrtvam kaznivih dejanj, organizira vseslovenski humanitarni projekt Odprta srca Beli obroč Slovenije, ki se bo začel v božičnem in prednovoletnem času ter bo žrtvam pomagal na pravnem, psihosocialnem in finančnem področju.

Velik odziv glasbenikov
Zbrana sredstva bo društvo razdelilo žrtvam nasilja prek 62 centrov za socialno delo.

“Gre za lepo oblikovano čestitko, ki ji bo priložena zgoščenka z božičnimi pesmimi, poslali pa jo bomo 700 tisoč slovenskim gospodinjstvom. Iz vsega srca želimo, da bi bil projekt uspešen in nam bo s skupnimi močmi uspelo pričarati sonce v očeh tistim, ki potrebujejo pomoč,
” je povedala predsednica društva Vlasta Nussdorfer in dodala, da so počaščeni tudi nad velikim odzivom slovenskih glasbenikov. Manca Špik, Miran Rudan, Nuša Derenda, Turbo Angels, Invite & Bepop, Anita Kralj, Irena Vrčkovnik in združenje Sazas so se v prid projektu namreč odrekli avtorskim honorarjem.

Raayev izbor

Pri nastajanju za slovensko tržišče nepojmljive naklade cedejev se je z izborom skladb in pridobitvijo soglasij avtorjev še posebno potrudil glasbenik Aleš Vovk - Raay.

“Na dobrodelno akcijo, kjer bo v več kot polmilijonski nakladi zaživela paleta božičnih skladb, sem se z veseljem odzval. Ekipa, ki si je zamislila projekt, je zelo pozitivna in honorar sploh ni bil vprašanje, saj je v končni fazi prav dobrodelnost vrlina, na katero v teh decembrskih dneh ne smemo pozabiti,” je povedal Raay.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.