Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Božji možje v veliki nevarnosti

Božji možje Kinodvor
Po resničnih dogodkih posnet film Božji možje (Des hommes et des dieux), si lahko danes, v petek in v soboto ob 20. uri ogledate v Kinu Udarnik v Mariboru.

Film je posnet po resničnih dogodkih iz leta 1996, ko so v nemirni Alžiriji ugrabili in usmrtili osem francoskih menihov, ki so v samostanu visoko v gorah Magreba v slogi živeli z lokalnim muslimanskim prebivalstvom ter skrbeli za žrtve vojne med skrajnimi islamisti in vojsko. Položaj se slabša in nasilje počasi prodira v regijo. Menihi so postavljeni pred težko odločitev, ali naj zaradi vse večje nevarnosti zapustijo samostan ali pa ostanejo ter vztrajajo v svoji veri in skrbi za krajane …

Dobitnik velike nagrade žirije festivala v Cannesu 2010 je film, ki se v prevpraševanju osebne vere in bratstva med ljudmi odreka sodbi. Sočuten poziv k spravi in medkulturnemu razumevanju ter subtilna, človečna študija religije in vzgibov verujočih.

Cena vstopnice ni znana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.