Magazin > Film & Glasba & TV
104 ogledov

Branka: "Nisem agresivna oseba"

branka voyo.si
Iz šova Gostila išče šefa je s kar devetimi nominacijami v žepu odšla 34-letna Branka Perc, sicer inženirka tekstilne tehnologije. Z njo smo govorili tudi o obtožbah, da je dvolična.

Kakšno je bilo vaše razpoloženje ob kar devetih prejetih nominacijah?
Malo te stisne pri srcu, da imaš kar devet nominacij. Pomisliš, ali si tako nepriljubljen ali je v igri kaj drugega. Ni prijetna situacija.

Je pošteno, da ste tako hitro morali iz šova? Ali bi si odhod pred vami zaslužil kdo drug?
Mislim, da je bilo kar pošteno. Odprli smo kuhinjo in nisem se uspela najbolje izkazati. Nisem pričakovala devetih nominacij, saj sem mislila, da me bo poleg Tomaša zaščitil še kdo drug, ampak zgodilo se je pač, kot se je zgodilo.

Kakšni občutki so vas preželi ob ganljivem in hkrati inovativnem sporočilu, ki so vam ga v obliki recepta pripravili vaši sotekmovalci?
Zelo lepo. To sem si uspela ogledati šele včeraj zvečer, ko sem končno prišla do ogleda preteklih oddaj in sem bila res presenečena. So se resnično potrudili s tem receptom za pravo kuharico, tako da se lepo zahvaljujem za to.

Ste bili nad stresom in hitrostjo dela ob odprtju gostilne presenečeni?
Nisem počasen človek, vendar bi takrat kljub temu potrebovala več časa. Vse skupaj se mi je zdelo prehitro.

Prvi dan ste bili zadolženi za predjedi in pri sestavljanju krompirjeve solate so vam morali pomagati. Kaj je bilo tako težkega?
Sam recept ni bil težek, vendar so se mi kljub temu tresle roke, ker sem bila tako zelo pod stresom. Kaj takega sem namreč počela prvič v življenju. Zato tudi zelene solate nisem bila sposobna dati na krožnik ...

Bine vas je že med pripravami opozoril, da ste prepočasni. Se vam je zdelo prav, da vas preganja, glede na to, da niste profesionalna kuharica?
Šef Bine ve, kaj se mora narediti, pozna določene standarde in ni tega rekel brez pomena. Vsekakor me je tudi moral brcniti v rit, da sem kaj naredila. Nisem imela občutka, da sem bila počasna, vendar njegov vidik razumem, saj so morale biti stvari ob odprtju kuhinje narejene.

Je pa pohvalil vaš talent za okuse ...
Zasolzile so se mi oči. To vse pove. Naučila sem se tehnike, ki jih bom še izpilila doma, vendar gre pri tem samo za kilometrino. Okusi pa so samo moji in s tem povsem edinstveni. Ko mi je on izrekel pohvalo glede smisla za okuse, sem bila ganjena. To sem želela slišati in na koncu to tudi dobila.

Kaj vam je Bine rekel v slovo?
Rekel mi je, da je moj talent za okuse fascinanten in da vidi mojo strast. Povedal pa mi je še, da mi manjkata estetika in hitrost. Njegov nasvet je bil tudi, da naj se trudim v smeri večjega  sodelovanja z ekipo. Da naj se ne ustrašim, ampak da naj zagrabim in naredim.

Z Vesno se nista dobro razumeli. Kakšno je vaše mnenje o njej sedaj, ko ste si lahko ogledali izjave in posnetke?
Sploh se nisva trudili, da bi se razumeli. Se pa nisva nikoli skregali, vsaj ne, da bi jaz to vedela. Določeni ljudje se ti zdijo v redu, določeni pa ne. V slednje zato ne rineš, zato sva druga drugo pustili pri miru. Ko je bila užaljena in razočarana, da je izgubila na enem izmed izzivov, pa je res omenila, da sem 'guncala afne'.

Rekli ste, da ste ji naredili smoothie, a ga ni spila. Kaj točno se je zgodilo?
Na vprašanje, ali si želi smoothie, je odgovorila pritrdilno, nato pa je pijača ostala tam nepopita. To se mi je zdelo malce neprimerno, saj je avokado draga sestavina, ki je ne pustiš kar tako.

Od Vesne smo izvedeli, da ste ves čas poudarjali, kako v hiši postorite največ, a hkrati tudi, da drugim niste pustili delati?
O moj bog, to ni res. Nisem delala, da bi se lahko hvalila naokoli, sem pa jasno povedala, da kdo drug ni delal.

Nekateri v resničnostnem šovu so vas videli kot preveč invazivno in na trenutke celo agresivno. Kakšen bi bil vaš komentar na to?
(Smeh.) Nisem agresivna oseba. Luigija smo pred izzivom, ki smo ga imeli pred Sparom, morali malo zbuditi in postaviti na realna tla. Sama situacija se mi niti malo ne zdi sporna. Luigi je bil živčen, kar je povsem razumljivo, šef je namreč pričakoval veliko od njega, morali smo se znajti, on pa je začel komplicirati glede različnih variant. Časa pa ni bilo, zato sem mu takrat samo direktno povedala, kako bi se zadeve na izzivu morali lotili.

Večina sotekmovalcev se je strinjala, da imate dva obraza. Žan je o tem zapel celo pesem. Kako odgovarjate na to? Zakaj menite, da so dobili ta občutek?
Nisem še pogledala posnetkov za nazaj, tako da nimam komentarja. Slišala sem, da se poje pesem, kjer se je večkrat ponovilo moje ime. Nisem želela riniti v situacijo, ki je bila že tako ali tako napeta. Če oni vidijo, da sem dvolična, pač tako vidijo. Ne vem pa, zakaj bi me lahko tako videli in niso mi dali možnosti, da pojasnim. Še sama sem izpostavila na primer Alenko, da je še bolj pridna kot jaz.

Vaši nadaljnji cilji in želje?
Služba povezana s 'kuharijo' in javnimi nastopi. Želim si dinamično, raznoliko delo, kjer je potrebno oditi tudi na kakšen teren, kot so promocije in degustacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.