Magazin > Film & Glasba & TV
267 ogledov

Brendijev sin: "Za očetom še danes jočejo"

Dejan Vunjak Mediaspeed.net
Dejan Vunjak, sin pokojnega pevca Brendija, že lep čas pridno stopa po očetovih stopinjah. S skupino Brendijeve barabe so vse uspešnejši, v občinstvu pa nemalokrat prebudijo tudi solze.

Dejan Vunjak in Brendijeve barabe so ravno pred nekaj dnevi posneli svoj prvi videospot za pesem Od Murske do Kopra. Gre za priredbo Brendijeve pesmi, ki jo je napisal še v času, ko je bil del skupine Don Juan. Dejan in Barabe namreč preigravajo Brendijevo glasbo, saj želijo tako ohraniti njegovo zapuščino, in za zdaj jim gre več kot dobro. "Z nastopanjem smo zelo zadovoljni, saj rastemo, nastopov je veliko. Če bo šlo tako naprej še 25 let, kolikor dolgo je to počel moj oče, bom zelo srečen in vesel," nam je pojasnil Dejan in dodal: "Trenutno smo eden od redkih bendov, ki lahko z našo oziroma podedovano glasbo na veselici igramo šest ur. Mislim, da se s tem lahko pohvalijo le še Čuki in Kingstoni."

Odzivi občinstva so izjemno pozitivni, pritiskov, ali se lahko meri z očetom, pa ne čuti. "Očetovih čevljev ne namerevam zapolniti, saj jih niti ne morem. On je bil eden in edini, takšnega ne bo več, jaz imam le to srečo, da so me ljudje sprejeli in da lahko njegova glasba živi naprej." In ljudje so več kot veseli, da lahko spet slišijo Brendijevo glasbo. "Že vsaj trikrat se je zgodilo, da je nekdo po nastopu prišel do mene, mi dal roko in rekel, da smo tako dobri, naj samo nadaljujemo, potem pa začnejo jokati. Govorijo mi: 'Samo tako naprej.' Takrat vidim, da je to res prava pot, ki sem si jo izbral."

Brendi | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Sestra pomaga, mama ponosna

Brendijeve barabe so nastale že v Brendijevih časih, aprila 2011 pa jih je njegov sin spet obudil. "Trije člani iz Brendijevih barab smo ostali isti, mene je na bobnih zamenjal moj najboljši prijatelj, medse pa smo sprejeli še harmonikarja," razlaga Dejan, ki v skupini igra kitaro in poje. Kaj pa na prenovljene Barabe pravi mama? "Zelo je ponosna, vesela je, da nadaljujem očetovo pot." Dejan sodeluje tudi s sestro Tino, ki njegovo skupino pridno fotografira in skrbi za promocijski material. "S Tino se od nekdaj odlično razumeva, najin odnos je zelo prijateljski. Trenutno mi je naredila razglednice in plakate, se pa tudi uči, da bo nekoč snemala videospote, in takrat jo bom uporabil tudi za to (smeh)."

Če bo šlo tako naprej, bo najbolj srečen človek

Brendi je od svoje glasbe lahko dobro živel, in kot kaže, je na dobri poti tudi njegov sin, ki nam je skromno povedal: "Meni v življenju nič ne manjka. Jaz nisem zahteven človek, ne razmetavam z denarjem in sem zadovoljen s tem, kako mi gre. Lahko se pohvalim, da se pri svojih 19 letih preživljam sam, skrbim za svoj avto, plačujem servise, gorivo ... Vse, kar potrebujem, plačam sam. Trenutno mi gre dobro, če bo šlo tako naprej, bom najbolj srečen človek na svetu."

Sicer pa Dejan te dni pripravlja svojo prvo avtorsko pesem, za katero načrtuje, da bo izšla že čez dober mesec. "Delam na tem, da bom na koncertih lahko poleg očetove igral tudi svojo glasbo."

Komentarjev 1
  • Medo Lepej 19:57 10.januar 2013.

    Bredni je v svojem času upravičeno postal legenda, saj je bil pravi pevec, ki je dušo in srce dal za glasbo.