Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Čaka vas surova futuristična predstava

ZircuS napovednik.si
ZircuS je sedemčlanska koroška elektro/rock/tribal skupina, ki deluje od leta 2004, za seboj pa ima dve izdani plošči.

Odlikujejo jo močni, glasni, na trenutke mistični, hitro spremenljivi zvoki, ki s spremljajočo videoprojekcijo ustvarjajo edinstveno stanje med virtualnim in realnim svetom. Ljudje opisujejo njihove koncerte kot unikatne, surove, futuristične predstave, ki občinstva ne puščajo ravnodušnega. Lahko bi rekli, da skupina plava med elektroniko v slogu Juno Reactor in vplivi skupin, kot so Tool, Nine Inch Nails in White Stripes.

Skupina redno nastopa na večjih domačih festivalih in klubih po Sloveniji, fantje redno koncertirajo tudi v republikah bivše Jugoslavije (Exit, Rock u ravnici, Lent, Trnfest idr.), zvok predzadnjega albuma Epic Tribe pa so uspešno razširjali tudi na lanski poletni koncertni turneji, ki so jo gostili klubi po nekdanji Jugoslaviji.

ZircuS so: Aleš Gangl – vokal, elektronika, Max Gregor – kitara, bas, elektronika, Uroš Bračič – bobni, didžeridu, Tomislav Gangl – videoiluzije, Rok Bricman - Skeri – kitara, Aleš Krevh – elektronika, Marko Štruc – bobni, džembe.

Rezervna lokacija v primeru slabega vremena: Kulturni dom Slovenj Gradec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.