Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Cankarjadni večer smeha

Tin Vodopivec Arhiv organizatorja
Petkov večer, poln smeha? Zakaj pa ne! Privoščite si ga na gledališkem festivalu Cankarjada 2011 na Sodnjiskem trgu na Vrhniki, kjer bodo za krohot s stand upom poskrbeli Tin Vodopivec, Perice Jerković, Aleš Novak in Uroš Kuzman.

In kdo so fantje, ki bodo krivi, da vas bodo od smejanja bolele trebušne mišice? Tin Vodopivec je trenutno eno izmed bolj vročih imen slovenske stand up scene. S svojim čistim, premetenim observacijskim humorjem, ki temelji na vsakodnevnih izkušnjah, je popularen prav med vsemi generacijami.

Tudi Perica Jerković je slovenskim ljubiteljem standup komedije znano ime, saj gre za enega od izkušenejših stand-up komikov pri nas. Perica klasično stand up pripovedovanje kombinira z enovrstičnicami in besedno komiko včasih prekine s segmentom, polnim mimike in gestikulacije. Njegov monolog je v lahkotno embalažo zavita obilica sarkazma in (samo)ironije.

Aleš Novak je mlad stand up komik, ki gradi svoj nastop predvsem na enovrstičnicah, ki so povezane v zgodbe, katerih rdeča nit je njegovo razumevanje dogodkov vsakdanjega življenja. To razumevanje je seveda napačno, vendar vas bo on poskušal prepričati v nasprotno. Je komik, ki mu še ni vse jasno, ampak je hudičevo blizu. Iz novejše generacije komikov se bo predstavil še Uroš Kuzman, stand uper iz Šaleške doline in večni študent matematike.

Vstop je prost! V primeru slabega vremena se nastopi prestavijo v dvorano Cankarjevega doma Vrhnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.