Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Cannes je odprl svoja vrata

Tim Burton je na čelu komisije, ki bo odločala o glavnih nagradah. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Cannes je odprl vrata za vse, ki jih zadeva film. Žirija na čelu z režiserjem Timom Burtonom bo letos v tekmovalnem programu odločala o 18 filmih.

Festival bo danes odprla priznana britanska igralka Kristin Thomas Scott, ki se je kot igralka uveljavila v filmih Šepetati konjem z Robertom Redfordom in v Angleškem pacientu z Ralphom Fiennesom. Začetek festivala bo zaznamovala tudi premiera sveže različice legendarnega Robina Hooda v režiji Ridleya Scotta.

63. filmski festival v Cannesu bo na ogled ponudil izbrane premiere znanih režiserjev kot so Mike Leigh, Takeshi Kitano, Alejandro Gonzales Inarritu in Woody Allen. Po rdeči preprogi se bodo sprehodile filmske zvezde Sean Penn, Cate Blanchette, Anthony Hopkins, Michael Douglas, Javier Bardem in drugi.

Na festivalska filmska platna v Cannesu se ponovno vrača simbol zelenega pohlepa s filmom Oliverja Stonea Wall Street: Money Never Sleeps. V glavni vlogi igra oskarjevec iz leta 1988, Michael Douglas. Film bo, tako kot You Will Meet A Tall Dark Stranger Woodyja Allena, prikazan izven tekmovalnega programa.

Poleg Tima Burtona bodo o glavnih nagradah v 8-članski žiriji med drugimi odločali še igralec Benicio del Toro, indijski režiser Shekhar Kapur, italijanska igralka Giovanna Mezzogiorno, britanska filmska igralka Kate Beckinsale in skladatelj filmske glasbe Alexandre Desplat. Med festivalskimi veterani, ki se potegujejo za zlato palmo, sta se tudi letos znašla britanski režiser Mike Leigh s filmom Another Year ter mehiški režiser Alejandro Gonzales Inarritu s filmom Biutiful.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.