Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

Čarobna Okarina v grajskem ambientu

Frank Yamma Arhiv glasbenika
Na Blejskem gradu se nocoj ob 20.30 začenja 22. Okarina etno festival. Z nastopom ga bo odprl aboridžinski kantavtor Frank Yamme.

Avstralski domorodec Frank Yamma, ki bo predstavil aboridžinsko kulturo, bo nocoj odprl 22. Okarina etno festival. Ta ima sicer na Bledu dolgoletno tradicijo, letos pa tudi novost, saj bo del dogodkov preseljen v prijeten ambient Blejskega gradu. Prav tu bo ob drevi ob 20.30 odmeval Yamma, že jutri pa se bo razlegala glasba virtuozov na cimbalah madžarskega dueta Kalman in Miklos. V soboto bo skupina iz Mogolije Khukm predstavila grleno petje, v nedeljo pa bo prvi del festivala na Blejskem gradu, sklenila Klarisa Jovanović, ki bo predstavila slovensko etno glasbo.

Drugi del festivala bo v tradicionalnem ambientu Zdraviliškega parka ob obali Blejskega jezera. 9. Avgusta bo projekt Folk it up! Združil 30 mladih glasbenikov iz Cirpa, Estonije, Francije, Škotske in Slovenije, ki se ukvarjajo z ljudsko glasbo svoje države na profesionalni ali ljubiteljski ravni. Dan pozneje bo s kitarami in vokalom nastopila ameriška zasedba Ahab, Vlado Kreslin pa bo nastopil 11. avgusta. Kozaki, ki bi morali nastopiti 12. Avgusta in zaključili etno festival, se bodo na Bledu predstavili septembra.

Čarobnost za zvesto publiko

Programski vodja festivala Leo Ličof je prepričan, da ima festival zelo zvesto publiko, za katero upa, da bo letos obiskala tudi koncerte na Blejskem gradu, ki ponuja čaroben ambient za etno glasbo. "Posebno priznanje nam pomeni konstanto dober obisk koncertov festivala in verjamem, da je naš festival razširil obzorja vsem ljubiteljem etno glasbe, ki nam je vsem blizu, saj izhaja iz koren vsakega naroda," je poudaril Ličof, ki poleg slovenskih poslušalcev na koncertih pričakuje tudi številne turiste, ki se mudijo na Bledu, pa tudi tiste, ki Bled obiščejo prav zaradi festivala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.