Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Čarovnica iz Blaira bo še strašila

Naslovnica zgoščenke s soundtrackom za film. Med drugim je skladbo Gloomy Sunday Žurnal24 main
Ustvarjalca filma The Blair Witch Project in nadaljevanja z naslovom Knjiga senc sta se odločila za tretji film o mistični čarovnici iz Blaira. Prvi film je bil velik hit tudi zaradi skrivnsotnih okoliščin nastanka.

Ed Sanchez in Dan Myrick sta leta 1999 z minimalnimi finančnimi sredstvi (45 tisoč evrov) posnela srhljivko o čarovnici iz Blaira. Rdeča nit filma je mit o čarovnici iz Blaira, ki naj bi bila odgovorna za izginotje številnih otrok v vasi Blair v ameriški zvezni državi Maryland.

Prvotni film, v katerem se trije študentje odpravijo raziskovati zloglasni mit, bo doživel nadaljevanje. V filmu so zaigrali Heather Donahue, Michael Williams in Joshua Leonard, za katere so mnogi menili, da niso igralci in so prave žrtve skrivnsotne čarovnice.

Minimalna sredstva, milijonski zaslužek
Film je postal kult še preden je prišel v kinematografe. V enem letu in pol je film prinesel v blagajno več kot 189 milijonov evrov.  Sanchez in Myrick sta leta 2003 posnela drugi del, ki je bil naslovljen Knjiga senc, a je naletel na negativne kritike tako poznavalcev filma kot na splošne javnosti.

Za tretji film obljubljata popolnoma nov koncept. Očitno izgubljeni in prestrašeni študentje v gozdu ne pritegnejo javnosti. Režiserja se sicer zavedata, da uspeha prvega filma ne bosta mogla ponoviti, zato se bosta posvetila razvoju in širjenju mitologije. „Upava, da bo nadaljevanje ostalo v okviru mitologije, ki smo jo začrtali s prvim filmom,“ je pojasnil Myrick.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.