Magazin > Film & Glasba & TV
10 ogledov

Carreras bo prepeval v Zagrebu

Carreras, ki bo nastopil na dobrodelnem koncertu, je premagal levkemijo. Žurnal24 main
Tenorist Carreras bo s pevcema Boltonom in Cetinskim konec novembra zapel na humanitarnem koncertu v Zagrebu.

Španski tenor Jose Carreras ter dva pop pevca, ameriški Michael Bolton in hrvaški Tony Cetinski bodo ob spremljavi simfoničnega orkestra Hrvaške radiotelevizije (HRT) 30. novembra zapeli na humanitarnem koncertu v zagrebški Dvorani Dražena Petrovića. Organizatorji so napovedali, da bo to največji letošnji glasbeni spektakel na Hrvaškem, izkupiček od koncerta pa bodo vplačali v Sklad Ana Rukavina, ustanovljen lani zaradi krepitve prostovoljnega darovanja kostnega mozga na Hrvaškem.

Priprave na koncert že eno leto
Organizator koncerta Arian Shehu in njegov oče, znani skladatelj Bashkim Shehu, sta koncert začela pripravljati lani. "Carreras se je tudi sam svoj čas pozdravil od levkemije, zaradi česar je ustanovil mednarodni sklad za levkemijo," je izjavil Arian Shehu.

Dodal je, da je Bolton, ki je znan po svojih številnih rockovskih baladah, najprej načrtoval samostojni koncert v Zagrebu, vendar se je zaradi prijateljstva s Carrerasom odločil za skupni nastop. Cetinski se je priključil naknadno. Vsi trije naj bi se zaradi dogovora in skupnih vaj srečali nekajkrat pred zagrebškim koncertom. Kot je znano, sta Bolton in Cetinski edina izvajalca zunaj operne scene, s katerima je Carreras posnel duete.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.