Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Čas nedolžnosti v Kraljestvu vzhajajoče lune

Kraljestvu vzhajajoče lune Žurnal24 main
Najnovejši film Wesa Andersona je že postal poletni hit v številnih svetovnih umetniških kinematografih.

Od danes naprej si ga lahko ogledate tudi v ljubljanskem Kinodvoru. Avtor nam v Kraljestvu vzhajajoče lune s kamero izriše napol pravljičen svet,poln ekscentričnosti in svojeglavosti.Vse to pa se v zgodbi razlije skozi zgodnje odkrivanje najstniške ljubezni in prebujajoče se spolnosti.

Glavna junaka filma sta Sam Shakusky (odlično se je v vlogo vživel Jared Gilman) in Suzy Bishop (mala fatalna Kara Hayward).Oba štejeta rosnih dvanajst let in živita na fiktivnem otoku New Penzance v Novi Angliji. Oba sta outsiderja in skregana s svetom. Suzy z lastno družino skoraj ne komunicira.Njena starša Walt (Bill Murray) in mama (Frances McDormand) sta nesrečno poročen odvetniški par. Suzy pobeg v čarobni svet omogočajo pustolovski, fantazijski romani in daljnogled, za katerega je prepričana, da ji daje nadnaravno moč.Usodno srečanje s skavtom Samom Shakusyjem, ki je nastanjen v Kampu Ivanhoe, pa ju poveže in popelje na veliko avanturo. Sam ima dovolj skavtskega življenja in zbadanja kolegov skavtov, ki mu grenijo življenje. Vodji odreda Scoutu Masterju Wardu (Edwardu Nortonu) napiše pisemce, da zapušča tabor in se s kanujem poda iskat Suzy. Sledijo številni komični zasuki, ki kulminirajo v srečnem koncu, kot se za melanholično pravljico spodobi.

Film Andersona se je letos v Cannesu potegoval za Zlato palmo. V zvezdniški igralski zasedbi najdemo številna velika imena, od Bruca Willisa, Harveya Keitela do Hilde Swinton.Sicer pa avtorja komične drame Kraljestvo vzhajajoče lune poznamo po filmih Veličastni Tenenbaumi, Življenje pod vodo, Darjeeling Limited in Fantastic Mr. Fox.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.