Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Častna oskarja za Oprah in Jamesa Earla Jonesa

James Earl Jones, Oprah Winfrey Flynet, Reuters
Čeprav je podelitev najbolj prestižnih filmskih nagrad še daleč, so iz Ameriške akademije filmskih znanosti in umetnosti že sporočili, da bodo voditeljica Oprah Winfrey, igralec James Earl Jones in vizažist Dick Smith novembra prejeli častnega oskarja.

Kraljica pogovornih oddaj Oprah Winfrey bo za svoje humanitarno delo in človekoljubje prejela nagrado Jean Hersholt, James Earl Jones in Dick Smith pa sta si prislužila oskarja za življenjsko delo.

Oprah je bila leta 1986 že nominirana za zlati kipec, in sicer za najboljšo stransko vlogo v filmu Barva škrlatna (The Color Purple). Nagrado ji je takrat "speljala" Anjelica Huston, zdaj pa ji ta vsekakor ne bo ušla. Nominacijo je leta 1971 prejel tudi James Earl Jones za film The Great White Hope. Vizažist Dick Smith pa je svojega oskarja že dobil, in sicer leta 1984 za film Amadeus. Zdaj pa bo prejel častnega oskarja zaradi svojega izjemnega dela, saj je med drugim sodeloval pri filmih Boter in Taksist, poučeval pa je tudi številne vrhunske vizažiste.

Trojica bo zlate kipce prejela na častni podelitvi, ki se bo odvijala 12. novembra, tri mesece pred velikim dogodkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.